Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 2

sinterklaas, voetbal, bruiloft, eten en Bas.

Een heerlijk avondje was gekomen!

4 december, de dag voor we Sinterklaas vieren. Een groot misverstand is dat de goedheiligman jarig zou zijn op 5 december dit is incorrect. De beste man stierf ooit op 6 december (een van zijn hulpsinten dan) om de een of andere reden mocht men dan de schoen zetten de avond ervoor… hebben ze het aan zien komen, of is ie verongelukt over een gezette schoen? We zullen het nooit weten. Feit is dat de huidige Sint tegenwoordig op 4 december met zijn ontvoerde jonge Pietje Zieligpietje los gaat in zijn enorme villa ergens in het land. Dat hier geen cameraploeg van Dieuwertje Blok bij mag zijn laat een en ander aan de verbeelding en geeft ruimte tot speculaasjes…. Euh speculatie..

Tot de 4e van de 12e maand! Met een prachtige selectie reisden we om 21.00 af naar Wezep waar om 22.00 de aftrap plaats zou gaan vinden tegen STB 1. Een ploeg waar we thuis op zeer wonderbaarlijke wijze met 4-5 van verloren. 35 schoten op doel van Zvo en 6 van STB resulteerden in helemaal niks voor ons.. Onterechter kun je bijna niet verliezen al mogen we deze nederlaag ook zeer hoog op het conto van de dienstdoende scheidsrechter schrijven (ene Mark Veneberg).

Tijd voor revanche! De roe erover! Met Nico Daman in het doel, Robert Wermink, Michel Hogenkamp en Frank Merjenburg in de verdediging. Mark Veneberg, Frank Schonewille en Matthijs Flim vanaf het midden en Sander Buiter als diepe spits moest STB dit keer bedwongen worden. De start was goed, binnen 3 minuten lag de 0-1 in het netje door Tak die met een harde punter recht door het midden waarmee de, tegenwoordig in Wezep keepende Harald Schumacher verrast werd.

Zvo speelde de eerste minuten wat te gehaast waardoor STB op de counter een aantal keer zeer gevaarlijk kon worden maar telkens lag of stond Nico Daman in de weg. Nadat Sander uit de draai zeer knap de 0-2 via de binnenkant van de paal binnenschoot en Robert de stand op 0-3 zette na een scrimage, waarbij Schumacher dacht de bal klem te hebben maar door goed doorhalen van Flim toch weer losliet leek de wedstrijd gewonnen. Door een dekkingsfoutje scoorde STB nog de 1-3, deze goal zorgde echter voor geen spoortje twijfel of paniek bij ZVO. Er werd lustig door gecombineerd wat resulteerde in een aantal heerlijke aanvallen en kansen die benut werden door Veneberg, ( 1-4 vlak voor rust na een uitworp van Daman op Veneberg die even de gashendel opendraaide en Schumacher achter zich liet) Michel die zelf een hard blok plaatste, daardoor de bal onderschepte en vanaf eigen helft de bal met een boog om de keeper heen in het net schoot, en Buiter die na een prachtige aanval via Tak, Veneberg bij de 2e paal de bal hard en hoog in het net schoot.

Eindstand: 1-6! Een erg goede pot van de Ommenaren die zoals gezegd voor het eerst dit seizoen compleet waren. Dat dit meteen resulteerde in een resultaat mag geen verrassing zijn, de vorige 3 seizoen werden er uitstekende resultaten gehaald met 2x een 2e plek en 1x een kampioenschap. Dit seizoen draaide het voor geen meter doordat er elke keer met een wisselende samenstelling gespeeld werd en Bernhard ging trouwen. Vanaf nu hebben we de stijgende lijn te pakken en blijven we de komende 3 weken zonder puntverlies!

Op de terugweg kwam daar nog even het momentje voor leider Bas Lamberink. Mac Donalds Zwolle zuid werd aangedaan alwaar voedselverwerkingsbedrijf Lamberink zijn hele maandsalaris (verdiend als ondersteuner van de assistent schoonmaker) erdoor heen joeg aan vreten: 1 grote friet met dubbel saus, 1 hamburger zonder sla, 1x kipnugget 9 stuks, 1x chili burger, 1x mc kroket, 1x mc flurry en 1x 0,5 liter cola. Voor de smaak nog een brownie voor de terugweg in de auto. Bij het tankstation aan de Ceintuurbaan het vriendelijke verzoek aan chauffeur Buiter nog even te stoppen voor: 2x mars, 1x zakje M&M zonder pinda en 1 Kitkat chunky white.

Dit alles deed denken aan de bruiloft van Bernhard Binnendijk op vrijdag 24 november in Zwolle. Op dit feest mocht ZVO 2 nog even komen shinen. Met een overvloed aan bier, hapjes en grote verhalen mengden de mannen van het 2e zich in de strijd op de dansvloer alwaar schoonmoeders, nichtjes en zussen van het bruidspaar ten dans werden gevraagd of gedwongen. Met zulke knappe kerels in een warme ruimte met een slokje alcohol op snappen wij de dames en gaven we graag acte de presence. Ook deze avond namen de heren een hapje muv. Bas. Bas ging na de Febo nog even de Mac Donalds binnen om vervolgens in Ommen bij Cafe de Herberg de airfryer nog aan te slingeren en tijdens het wachten 2 droge worsten met kruidnagel en een bordje met jonge kaas met mosterd weg te tikken. De pindas uit de grote fles werden door Bas bewaard voor het stukje fietsen naar het nieuwe huisje van Madelein alwaar Bas Sinterklaas speelde en Madelein Zieligpietje… Er werd kort gedicht……

Sponsoren