ZVO/De Herberg 1 laat weinig heel van Excelsior ’31 3
Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 laat weinig heel van Excelsior ’31 3

ZVO/De Herberg 1 - Excelsior ’31 3 (8-0)

Na de vervelende nederlaag in Hardenberg, waarin HHC 2 met 8-4 won, krijgen de Ommenaren deze maandagavond 12 maart al de kans om orde op zaken te stellen. Dat moet dan wel gebeuren zonder Horsman (scheenbeenblessure) en IJzebrink die is verhinderd. Tot grote blijdschap van de overige selectieleden is Frank Schonewille van ZVO/De Herberg 2 bereid om mee te doen. Zodoende speelt het eerste van ZVO/De Herberg toch nog met 2 wissels.

Net als in Hardenberg begint ZVO/De Herberg gecontroleerd aan de wedstrijd. Veel balbezit en er wordt weinig weggegeven. Zo ziet het spelbeeld er in de beginfase uit. Doelpunten levert dit eerst nog eventjes niet op, maar ZVO/De Herberg dringt steeds steviger aan. Wanneer man-in-vorm Soepenberg vervolgens de bal aan de zijkant voor z’n voeten krijgt, staat het zomaar weer 1-0. Zijn 20e van dit seizoen verdwijnt achter in de korte hoek. Excelsior ’31 heeft geen antwoord op het spel van ZVO/De Herberg 1 en krijgt het nog zwaarder te verduren. Het is dan ook geen wonder dat de 2-0 vrij snel volgt. R. Biemans bewaart goed de rust en legt het balletje terug op Bolks, die met binnenkantje voet de bal tegen de touwen schiet. Een belangrijke treffer, omdat de blauwhemden zo iets zekerder van hun zaak zijn.

Voor rust wordt die zekerheid alleen maar groter, want R. Biemans zet na 15 minuten spelen de 3-0 op het scorebord. ZVO/De Herberg krijgt kansen te over en de uitploeg stelt daar maar weinig tegenover. De spelers uit Rijssen komen niet verder dan afstandsschoten die vroegtijdig worden geblokt. Bunk houdt in de eerste helft dan ook, zonder noemenswaardige problemen, zijn doel schoon. Dat geldt niet voor de keeper van Excelsior ’31, want Soepenberg maakt nog voor rust zijn 21e van dit seizoen. Zo staat het 4-0 en lijkt de wedstrijd zeldzaam vroeg beslist.

Na rust dikt R. Biemans de stand nog verder aan, met een handigheidje kort bij de goal, maakt hij 5-0. Excelsior ’31 zet daar maar weinig tegenover, waardoor het voor Bunk nog altijd niet nodig is om vaak in actie te komen. Een enkele keer komt een afstandsschot wel door tot de goal, maar Bunk staat keer op keer als een huis. Bovendien pakt hij vrijwel alles klemvast, waardoor Excelsior ’31 ook in de rebound geen gevaar kan stichten. Uiteindelijk is het verzet van Excelsior ’31 volledig gebroken en loopt ZVO uit naar een overtuigende einduitslag. De broertjes Biemans scoren de 6-0 (M. Biemans) en 8-0 (R. Biemans). Tussendoor bekroont Schonewille zijn goede wedstrijd met een dik verdiende goal.

Een wedstrijd waarin ZVO/De Herberg met veel gemak wint van Excelsior ’31. Volgende week maandag mag deze vorm doorgetrokken worden naar de wedstrijd tegen RSC 1 om 21:15.

Sponsoren