Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

Langdurige inactiviteit breekt ZVO/De Herberg 1 op

HHC Hardenberg 2 - ZVO/De Herberg 1 (8-4)

7 maart 2018, een heugelijke dag. ZVO/De Herberg 1 mag namelijk na 5 weken eindelijk weer eens tegen een balletje trappen. Dedemsvaart, concurrent in de titelstrijd, voetbalde ondertussen vrolijk door en staat voor aanvang van deze wedstrijd op 3 wedstrijden meer. De ploeg uit Dedemsvaart liet weliswaar een steekje vallen, maar ZVO/De Herberg kan 'slechts' naderen tot 1 punt. Winst van ZVO/De Herberg tegen HHC betekent een nadering tot 7 punten, met nog 2 wedstrijden minder.

IJzebrink is na de winterstop helemaal terug en is ook vandaag weer fris en fruitig terug te vinden in de selectie. Enige afwezige is R. Biemans, in verband met werkverplichtingen. 2 wissels dus. Zoals altijd begint ZVO/De Herberg goed in de organisatie en voetballen de Ommenaren zich geduldig een weg naar het vijandelijke doel. Ondanks de inactiviteit van 5 weken bestaan er toch nog enkele automatismen en lukt het de uitploeg om weinig weg te geven. Grote kansen creëren de blauwhemden nog niet, maar het is voornamelijk HHC dat tegenhoudt. Tot 15 minuten in de eerste helft, HHC komt wat gelukkig op een voorsprong, 1-0. Het begin van de malaise, want al snel volgt de 2-0. Voorlopig dus nog hetzelfde scenario als in de thuiswedstrijd, waar ZVO een 0-2 achterstand wist om te buigen in een 4-2 overwinning.

HHC verandert dat scenario door uit een counter de 3-0 binnen te tikken. Via de kluts wordt Bunk uitgeschakeld, waarna de HHC-aanvaller de aanval simpel kan afmaken. Een flinke domper, want de achterstand begint er onoverkomelijk uit te zien. Toch repareert ZVO/De Herberg de schade. Met een afstandsschot schiet Soepenberg zijn zoveelste van het seizoen binnen. Voor Soepenberg is de koek nog niet op, want hij schrijft ook de aansluitingstreffer op zijn naam. Vlak voor rust maakt HHC toch nog de 4-2, waardoor de opdracht in de tweede helft weer een stukje moeilijker wordt.

Enkele seconden na de rust wordt die opdracht nog moeilijker. HHC staat namelijk binnen 30 seconden op een 5-2 voorsprong. Soepenberg doet wel snel wat terug. Een overstapje van Bolks zet de keeper op het verkeerde been, waardoor de bal binnenkant paal het doel in rolt, 5-3. Wanneer HHC daarna opnieuw het verschil naar 3 brengt is het verzet van ZVO/De Herberg zo goed als gebroken. Prins blaast nog even de hoop nieuw leven in met de 6-4, maar daarna breekt het gebrek aan wedstrijdritme de Ommenaren op. Na 5 weken inactiviteit is het conditioneel niet meer wat het geweest is, waardoor HHC de wedstrijd vrij eenvoudig kan uitvoetballen.

Al met al een wedstrijd waarin ZVO/De Herberg in de eerste helft meer verdiende, maar waarin HHC het gezien de tweede helft verdiende om de 3 punten te pakken. Met deze wedstrijd in de benen krijgt ZVO/De Herberg aanstaande maandag de kans om met iets meer wedstrijdritme wel 3 punten te pakken. Tegenstander is dan Excelsior ’31. Vanaf 20:00 in de Carrousel.

Sponsoren