Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 heeft smaak weer te pakken

ZVO/De Herberg 1 - Drienerlo 2 (4-1)

Na de enigszins moeizame overwinning tegen FC Almelo 5, was het drie dagen later alweer tijd voor de derde wedstrijd na de winterstop. Tegenstander van vanavond: Drienerlo 2. Tegen de groen witten werd het in de uitwedstrijd 0-7 voor de Ommenaren, dus er kon met vertrouwen worden aangetreden tegen de nummer 10 van de ranglijst. En voor het eerst dit seizoen kon dit met een voltallige selectie. 3 wissels betekende pure luxe.

Vooraf weet ZVO/De Herberg dat het bij winst 6 punten los komt van nummer 2 Dedemsvaart 1. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ploeg uit Dedemsvaart dan wel 3 wedstrijden minder achter de rug heeft. Toch zorgt dit scenario al voor een marge van betekenis en zodoende kan de druk bij Dedemsvaart worden gelegd. De Ommenaren weten dus wat op het spel staat. En dat was ook zichtbaar na de beginfase. Gedisciplineerd speelt ZVO/De Herberg het balletje rond in de beginfase, om zo op zoek te gaan naar de openingstreffer. Die volgt na een minuutje of 10. Bolks pikt de afvallende bal op met een knappe beweging en weet vanuit een moeilijke hoek nog net de bal in de goal te tikken, 1-0. Dik verdiend. De koploper kan zo jacht maken op een grotere voorsprong, maar na de 1-0 stokt het enigszins. Er ontstaat wat minder ruimte, doordat de beweging zonder bal te wensen overlaat. Zo gebeurt het dat de uitploeg kleine kansjes krijgt en langzaamaan groeit in de wedstrijd. Een volledig ander beeld dan in de uitwedstrijd dus, waar ZVO/De Herberg van begin tot eind dicteerde.

Thuisploeg kan sterk begin niet doortrekken

Bunk houdt in de eerste helft de thuisploeg echter goed op de been, als er een zeldzame kans wordt weggegeven. Aanvallend is ZVO/De Herberg even niet bij machte om een vuist te maken. Uit enkele hoekschoppen wordt ZVO/De Herberg nog een beetje gevaarlijk, maar niet gevaarlijk genoeg om een grotere voorsprong te pakken voor rust. Zo blijft de stand 1-0 en is spanning gegarandeerd in de tweede helft.

Pas laat in de tweede helft neemt ZVO afstand

Die spanning wordt voor een deel weggenomen wanneer Horsman de tweede treffer van de blauwhemden op het bord zet. Zoals het een spits betaamt in de zaal, staat hij scherp bij de tweede paal en maakt hij eenvoudig de 2-0. Even wat extra ademruimte voor ZVO/De Herberg. Die extra ademruimte is van korte duur, wanneer Drienerlo vanuit een schijnbaar kansloze hoek aan de rechterkant toch de aansluitingstreffer weet te produceren, 2-1. De ervaren thuisploeg laat zich echter niet van de wijs brengen en voetbalt stug door op zoek naar een volgende opening. Die opening komt er wanneer M. Biemans zijn vrije trap verwerkt ziet worden tot doelpunt, door het scherpe reageren van Prins. Zo brengt de thuisploeg de marge terug naar 2 en staat het op een bevrijdende 3-1 voorsprong. 5 minuten voor tijd tekent R. Biemans (opnieuw bij de tweede paal) aan voor de 4-1 en daarmee beslist hij de wedstrijd.

Zo verstevigt ZVO/De Herberg 1 zijn koppositie in de 1e klasse. 31 punten uit 13 wedstrijden, Dedemsvaart 1 volgt met 25 punten uit 10 wedstrijden. Voor ZVO/De Herberg staat er nu een periode van inactiviteit op het programma. Pas op 7 maart hervat men de competitie, uit tegen nummer 3 HHC 2.

Sponsoren