Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 herpakt zich tegen Almelo FC 5

Almelo FC 5 - ZVO/De Herberg 1 (3-4)

Na de valse start net na de winterstop tegen RSC 1, staat vrijdag 26 januari een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Almelo FC 5. Niet alleen omdat de Ommenaren weer de draad van overwinningen moeten oppakken, ook omdat directe concurrent Dedemsvaart 1 verrassend verloor van HHC 2. Mocht er gewonnen worden, dan komt ZVO voor even weer los aan kop. Al zijn er dan meer wedstrijden gespeeld dan Dedemsvaart.

Deze vrijdagavond zijn R. Biemans, Horsman en Prins afwezig, waardoor er een beroep gedaan wordt op de kwaliteiten van Veneberg en Wermink uit ZVO 2. Ook IJzebrink is er voor het eerst weer bij, na meer dan een halfjaar inactiviteit brandt hij van ambitie en energie om de tweede seizoenshelft onvergetelijk te maken. Te beginnen bij Almelo FC 5.

Vanaf beginfase de betere ploeg

In de beginfase is het aftasten voor beide teams. ZVO/De Herberg 1 heeft weer een tijd niet getraind en ook ziet de selectie er voor een groot deel alweer anders uit. Toch lukt het aardig om in de organisatie te spelen en weinig weg te geven. Zelf creëren blijft ook lastig, omdat er weinig beweging zonder bal is. Uiteindelijk breekt Soepenberg de ban met een geplaatst schot van afstand, 0-1. Soepenberg is al een tijdje messcherp en zal deze vrijdagavond laten zien dat hij van plan is om dat te blijven. Maar niet voordat Almelo de mogelijkheid krijgt om de score weer gelijk te trekken, 1-1. In de korte hoek wordt Bunk gepasseerd, waardoor ZVO/De Herberg weer van vooraf aan kan beginnen. Opnieuw is het Soepenberg die een doelpunt op de tabellen zet, na een bewust bedoelde assist van Veneberg, en zijn tweede maakt. Opnieuw een voorsprong voor ZVO/De Herberg, waardoor er meer ruimte ontstaat.

Almelo FC moet daardoor meerdere keren aan de noodrem trekken, maar de scheidsrechter fluit echter mondjesmaat voor een overtreding. Een harde charge op Veneberg geeft de scheidsrechter duidelijk geen andere keus, waardoor ZVO/De Herberg een vrije trap krijgt op een aantrekkelijke plek. M. Biemans neemt deze vrije trap uiteraard voor zijn rekening en niet voor niets. Hij brengt de marge dan ook naar 2, 1-3. Dit is ook de ruststand, waardoor de uitploeg in een mooie uitgangspositie de tweede helft in gaat.

Tweede helft in slotfase nog spannend

In het begin van die tweede helft maakt Soepenberg zijn hattrick al compleet, door zijn derde van de avond te maken. 1-4 en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Toch brengt Almelo langzaamaan de spanning terug in de wedstrijd. Na een minuut of 10 wordt het 2-4, door knullig uitverdedigen van ZVO/De Herberg. Mede doordat de Ommenaren pech hebben in de afronding en allesbehalve hulp van de scheids krijgen, blijft Almelo de uitploeg in de nek hijgen. Zeker wanneer 5 minuten voor tijd de 3-4 wordt gemaakt wordt het voor de Ommenaren nog even spannend. Almelo krijgt in het restant van de wedstrijd nog één grote kans, maar deze wordt gemist. Na de zeperd tegen RSC 1 pakt ZVO/De Herberg weer de volle buit.

Hopelijk weer een begin van een nieuwe succesvolle reeks met meerdere overwinningen op rij. Aanstaande maandag staat al de volgende wedstrijd op het programma: Drienerlo 2 de tegenstander is om 21:00 in de Carrousel.

Sponsoren