Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 als Herbstmeister de winterstop in

ZVO/De Herberg 1 – Zalvo ’89 1 (8-3)

Na de knappe prestatie tegen Sparta Enschede 1, waar met slechts 5 man met 7-3 werd gewonnen, staat slechts drie dagen later alweer de 10e competitiewedstrijd op het programma. De laatste voor de ‘winterstop’. Inzet: als Herbstmeister de kerstdagen in en Dedemsvaart op 3 punten achterstand zetten. Eerlijkheidshalve moet hierbij wel worden aangetekend dat Dedemsvaart dan 2 wedstrijden minder heeft gespeeld. Zalvo ’89 1 moet vanavond daar het kind van de rekening voor worden. Een tegenstander die het seizoen sterk is begonnen, maar de laatste wedstrijden in een mindere flow zit.

Ideaal dus om de wedstrijd scherp te beginnen en de tegenstander direct te laten zien dat er in Ommen niks te halen valt. Met de luxe dat de Ommenaren dit keer wel een tweetal wissels op de bank hebben. Er kan dus in een hoog tempo worden gespeeld, met veel beweging zonder bal. Dat hoge baltempo is er in de beginfase ook, het doorbewegen echter wat minder. Daardoor ontstaan er nog weinig echte grote kansen. Voor Zalvo ’89 geldt eigenlijk hetzelfde, er zit te weinig verrassing in om de defensie van ZVO/De Herberg te verontrusten.

Biemans, Biemans, Biemans en Biemans

Na een tiental minuten spelen wordt de ban gebroken. Door de thuisploeg. Aan de hand van M. Biemans. Een knappe aanval van ZVO/De Herberg geeft Bolks de mogelijkheid de bal strak bij de tweede paal te leggen, waarna M. Biemans de bal alert in de goal tikt en de 1-0 maakt. Even later is het weer Biemans, dit keer Ruben. De afvallende bal op de cirkel wordt door R. Biemans koeltjes door de benen van de keeper geschoten, 2-0. De koek is in die fase nog niet op. M. Biemans scoort binnen 5 minuten zijn tweede en derde, waardoor een snelle hattrick een feit is. De spelers van de uitploeg weten even niet waar ze het moeten zoeken en komen tot de rust ook niet meer terug in hun ritme. Het is zelfs zo dat ZVO/De Herberg kansen op de 5 en 6-0 laat liggen.

Tweede helft ietsje spannender

Met een 4-0 ruststand op de borden begint ZVO/De Herberg meer dan comfortabel aan de tweede helft. Iets te comfortabel wellicht, want de thuisploeg wordt in de beginfase van het tweede bedrijf flink onder druk gezet. Eventjes lijkt het gevaar geweken, maar vervolgens besluit de scheids om de bal op de stip te leggen voor Zalvo ’89. Horsman wil voorkomen dat hij met een hersenschudding het ziekenhuis in kan, maar de scheids acht dit weinig waard. Bal op de stip, en dus 4-1. De storm gaat voorlopig nog niet liggen en Zalvo ’89 blijft doordrukken. Met enig gevaar, want een counter ligt op de loer. ZVO/De Herberg scoort echter niet uit een counter. Een aanval over meerdere schijven wordt uit de draai afgerond door Soepenberg, 5-1. Wedstrijd zo goed als beslist. Waar het in de eerste helft M. Biemans was die on fire was, blijkt in de tweede helft Soepie die rol op zich te nemen.

Ook hij scoort snel zijn tweede doelpunt, waardoor het 6-1 wordt. Ditmaal rondt hij een counter wel succesvol af. Bij Zalvo ’89 is de veer gebroken en laat men het afweten in de omschakeling. M. Biemans, Soepenberg, R. Biemans en Bolks worden echter allen onreglementair een scoringskans ontnomen, maar de scheids laat keer op keer doorspelen tot groot ongenoegen van de thuisploeg. Uiteindelijk kan R. Biemans dan toch de 7-1 op de borden zetten. De uitploeg doet daarna nog wat terug met een 7-2 en 7-3, maar het slotakkoord is weer voor de thuisploeg. Soepenberg maakt de 8-3 in de slotfase.

18 december aanstaande staat het jaarlijkse decembertoernooi op het programma. Voor de veldteams een voorbereiding op het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi, voor ZVO/De Herberg een leuke kans om het op te nemen tegen de eerste veldelftallen uit de regio.

Sponsoren