Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 geeft succesvolle reeks een vervolg in Enschede

Sparta Enschede 1 – ZVO/De Herberg 1 (3-7)

Op de eerste decemberavond van 2017 staat voor de Ommenaren opnieuw een wedstrijd op de Twentse campus op het programma. Een blik op de ranglijst leert dat tegenstander Sparta Enschede 1 op papier geen onoverkomelijke hindernis is, ware het niet dat de spoeling bij ZVO/De Herberg 1 zo dun is dat er geen beroep kan worden gedaan op een wissel. Zonder wissels was vooraf dus al duidelijk dat de blauwhemden een zuinige en goed georganiseerde wedstrijd moesten spelen. R. Biemans, IJzebrink en Soepenberg waren vandaag afwezig.

Rustige beginfase

Sparta Enschede besluit afwachtend te beginnen aan de wedstrijd en het druk zetten voorlopig nog even voor zich uit te schuiven. ZVO/De Herberg is hier niet rouwig om, omdat er nu alle tijd is om in balbezit ook even wat rustmomentjes te pakken. Er wordt gedisciplineerd gespeeld en strakke passes zorgen er voor dat de club uit Enschede geen onderscheppingen verricht. Het levert al kleine kansjes op voor Bolks en Horsman, maar zij vinden voorlopig nog geen doel. Uiteindelijk is het toch de thuisclub die de ban weet te breken. Na een snelle omschakeling komt ZVO/De Herberg 1 overal net een stapje te laat, waarna het een koud kunstje is voor de aanvaller van Sparta om de bal het netje in te schuiven, 1-0.

Net zoals alle voorgaande wedstrijden panikeert ZVO/De Herberg niet. Het spelbeeld verandert nauwelijks. De uitploeg krijgt de tijd en ruimte om te voetballen en pakt af en toe even een rustmoment om te zorgen dat het einde van de wedstrijd wordt gehaald. Wanneer Sparta toch een keertje wat hoger druk zet, is het al snel 1-1. Prins bedient Bolks, die een goal vindt waar de keeper al uit positie staat, waarna hij de verdiende gelijkmaker op de borden zet. Na een kwartiertje spelen stelt Sparta echter toch orde op zaken, Bunk lijkt eerst nog knap de bal te stoppen. Maar helaas voorkomt hij niet dat de Ommenaren weer tegen een achterstand aankijken, 2-1. Daarna gaat het voor de rust nog hard. Prins maakt gelijk en Horsman zet de 2-3 al op de borden door in de korte hoek binnen te schieten.

Strak uitgespeelde aanvallen maken Sparta kansloos/p> Ondanks het gebrek aan wissels, straalt ZVO/De Herberg nog geen vermoeidheid uit. In de tweede helft wordt duidelijker zichtbaar dat de Ommenaren de betere ploeg zijn. M. Biemans zet ZVO daarbij helemaal op rozen wanneer hij met een sliding aan de zijkant de keeper toch nog knap weet te passeren in de korte hoek, 2-4. Sparta wil daarna wel maar stuit keer op keer op de compacte verdediging van de Ommenaren en ook Bunk keept weer een uitstekende pot. Horsman stift uiteindelijk alle hoop van de thuisploeg aan diggelen. Met een gevoelige stift passeert hij de inglijdende keeper en de bal rolt tergend langzaam over de lijn. Maar het is wel 2-5.

Daarna speelt ZVO/De Herberg de wedstrijd vakkundig uit. Prins maakt zijn tweede van de avond en Horsman vervolmaakt zijn hattrick. Enig smetje op de vreugde is de late tegentreffer van Sparta, 3-7. Wanneer de scheids fluit voor het einde van de wedstrijd, kan ZVO terugblikken op een knappe teamprestatie. Geen wissels, wel 3 punten. Aanstaande maandag kunnen de Ommenaren in ieder geval wel weer een beroep doen op 2 wissels. Dan wordt thuis gespeeld tegen Zalvo ’89 1 om 20:00 in de Carrousel.

Sponsoren