Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 wint beklijvende derby van HHC

ZVO/De Herberg 1 – HHC 2 (4-2)

Na de relatief eenvoudige overwinning in Rijssen, waar Excelsior ’31 met 1-4 werd verslagen mag ZVO/De Herberg 1 deze maandagavond de reeks doortrekken tegen HHC 2. In verliespunten staat de tegenstander van vandaag boven de Ommenaren. Echter staat de thuisploeg met een wedstrijdje meer op de tweede plaats. HHC 2 staat voorlopig nog op 3. De Ommenaren kunnen langszij komen door te winnen van de oranjehemden. IJzebrink revalideert nog en is de afwezige vanavond.

Afwachtend begin
Nadat HHC het balletje laat rollen om 20:00 begint er voor beide ploegen een periode van aftasten. Niet voor niets natuurlijk, want de stand en de rivaliteit maakt het een beladen duel. Er is dan ook nog niet direct genoeg beweging zonder bal, dit geldt overigens voor beide ploegen. Langzaamaan ontstaan er aan beide kanten toch wat meer mogelijkheden en moeten beide doelwachters af en toe in actie komen. Bunk houdt zijn doel in de beginfase vrij eenvoudig droog en ook de keeper van HHC voorkomt dat de bal de doellijn passeert.

Het is niet helemaal onverdiend als uiteindelijk de uitploeg de score weet te openen na een goeie 10 minuten spelen. Een uithaal van rechts is Bunk te machtig, waardoor de 0-1 op de tabellen komt. Daarna dringt ZVO/De Herberg wat meer aan en krijgt Bolks een kans na een vrije trap van R. Biemans. Zijn schot belandt echter op de paal, waardoor de gelijkmaker nog niet te noteren valt. De Ommenaren blijven aandringen, waardoor men uiteindelijk in de Hardenbergse val loopt. Een messcherpe counter uit het boekje ontneemt de hoop bij de Ommenaren eventjes, wanneer als gevolg hiervan HHC de 0-2 maakt. Toch weet men net als in iedere wedstrijd dat paniek een slechte raadgever is. ZVO wordt zelfs iets geduldiger dan de fase er voor en dit heeft vrij snel resultaat. Voor rust weet R. Biemans met een hard schot de keeper te verrassen, waardoor de Ommenaren met goede moed de rust in gaan.

Na rust vakkundig uit de problemen gevoetbald
De scheids fluit voor de tweede helft en voor ZVO/De Herberg is de 1-2 achterstand nog prima te repareren. Dat hebben voorgaande wedstrijden althans vaak laten zien (later zal blijken dat ook deze wedstrijd dit laat zien). Direct na rust komt HHC er minder snel en gevaarlijk uit en staat de verdediging van de Ommenaren erg solide. Valt er toch een steekje, dan blijft Bunk paraat op de doellijn. Gezien de tweede helft is het absoluut niet onverdiend dat de blauwhemden op gelijke hoogte komen. Een counter wordt via M. Biemans, Prins en Bolks met het linkerbeen afgerond door laatstgenoemde. Na de 2-2 ontstaat er wat irritatie bij de bezoekers, zo blijkt dat hun beste spel achtergebleven is in het eerste wedstrijdgedeelte.

Voor de Ommenaren is het een kwestie van doordrukken en – indien nodig – de counter gebruiken om een pijnlijke tik uit te delen. Dit gebeurt ook wanneer er een twee-tegen-één situatie ontstaat waarin Bolks en R. Biemans nog slechts af te rekenen hebben met één verdediger en uiteindelijk nog de keeper. De verdediger moet een keuze maken en haalt de lijn naar Bolks er uit. R. Biemans is in staat om de keeper te omspelen en de bal simpel in het netje te schieten, 3-2. Voor de eerste keer staat ZVO/De Herberg deze wedstrijd op voorsprong en normaal gesproken wordt dat dit seizoen niet meer weggegeven. Wanneer R. Biemans later de wedstrijd in het slot gooit met de 4-2 en zijn derde van de avond, is het helemaal zeker dat de Ommenaren weer rechtmatig eigenaar zijn van de tweede stek in de eerste klasse.

Gezien de 3-0 overwinning in de tweede helft mag ZVO/De Herberg spreken van een geslaagde verdiende overwinning, waar voornamelijk in de tweede helft vakkundig werd gevoetbald en de overwinning werd veiliggesteld. 
 

Sponsoren