Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 geeft zaalvoetballes aan studenten van Drienerlo 2

Drienerlo 2 – ZVO/De Herberg 1 (0-7)

De vlotte winst van vorige week, tegen FC Almelo, gaf moraal om met een goed gevoel naar het verdere oosten af te zakken. Opponent van woensdagavond 18 oktober is het studentenkorps uit Enschede. Waar we in voorgaande jaren altijd nog aantraden tegen de hoofdmacht, was het dit jaar het tweede van Drienerlo dat op het programma stond. De Ommenaren ervaren traditiegetrouw altijd een lastige wedstrijd op de campus. Dat lijkt nu niet anders, met slechts één wissel zijn de voortekenen allesbehalve gunstig. R. Biemans is afwezig in verband met werk en Ramon is nog altijd bezig met zijn revalidatie.

Eindelijk een voortvarend begin
Waar het in de afgelopen wedstrijden vaak al in het begin mis ging en de bal al in het netje van de Ommenaren lag, zijn de rollen vandaag snel omgedraaid. ZVO/De Herberg voelt weinig druk in de beginfase en krijgt tijd om geoliede aanvallen op te zetten. Eén van die aanvallen levert snel resultaat op. M. Biemans zet de aanval op en bedient Horsman aan de zijkant. Hij krijgt even de tijd om na te denken en besluit vervolgens de bal door de benen van de tegenstander naar de tweede paal toe te spelen. Daar staat Bolks die de 0 eenvoudig van het bord weet te spelen. Een droomscenario voor de blauwhemden, 0-1. Het spelbeeld blijft daarna hetzelfde: ZVO wordt weinig onder druk gezet en Drienerlo is niet echt bij machte om een vuist te maken. Het lukt de studenten niet om doelwachter Bunk op de proef te stellen, mede ook doordat de organisatie van de Ommenaren weer als vanouds staat.

Geduldig – zonder overhaaste beslissingen – gaat de uitploeg op zoek naar een wat meer bevrijdende 0-2. Die komt er ook, van de voet van Bolks. Na een kwartiertje spelen puntert hij de bal hard in het dak van de goal. Keeper kansloos en ZVO/De Herberg helemaal op rozen, 0-2. Vlak voor rust krijgt ZVO/De Herberg nog enkele kansen om al in de eerste helft de genadeklap te geven. Dit gebeurt echter niet, waardoor er in de rust toch nog een snufje spanning is te bespeuren. Geen vroege tegentreffer incasseren in de tweede helft en de 3 punten volwassen thuis brengen, dat is het doel dat men gezamenlijk voor ogen heeft.

Geen strobreed in de weg
Drienerlo probeert vlak na rust, als ware het een laatste wanhoopsdaad, direct volle bak druk te zetten op de defensie van de Ommenaren. Dit werkt echter averechts want de uitploeg komt via 3 a 4 balcontacten keer op keer gevaarlijk voor de goal van de doelman van Drienerlo. Na rust is het dan ook Horsman die in de as wordt gezocht. Hij legt het balletje klaar op de doorgelopen Soepenberg, die in twee instanties de keeper weet te passeren. 0-3 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Die Horsman bekroont zijn twee assists even later met een fraai doelpunt. Door afwezigheid van R. Biemans krijgt Horsman de verantwoordelijkheid om een vrije trap van dichtbij te benutten. De bal is zo hard, dat de keeper zelfs in zijn eigen hoek kansloos is. Met een 0-4 stand beginnen de kopjes bij Drienerlo naar beneden te hangen en is de weg naar een grote uitslag ingezet.

M. Biemans weet na een strakke en dodelijk effectieve aanval de score nog wat aan te dikken, 0-5. Voor Drienerlo vliegt er in die slotfase van de tweede helft van alles om de oren en zonder met de ogen te knipperen staat het alweer 0-6. Bolks kan het voorbereidende werk van zijn teamgenoten weer eenvoudig afmaken. Bij de tweede paal zet hij de 0-6 op de borden en tekent hij voor zijn derde van de avond. Wanneer de scheids vervolgens aangeeft dat er nog één minuut te spelen is, maakt M. Biemans de einduitslag voor Drienerlo nog net even wat pijnlijker. Hij zet zijn doelpuntentotaal van dit seizoen op 4, door de 0-7 binnen te tikken. Opnieuw bij de tweede paal, uit het boekje.

Drienerlo heeft vandaag geen verhaal gehad tegen de goedlopende aanvallen van ZVO/De Herberg en de solide organisatie in de defensie. Een 0-7 overwinning. Een schoolvoorbeeld van een wedstrijd waarin weinig wordt weggegeven en typische zaalvoetbalaanvallen leiden tot goed uitgespeelde doelpunten.

Maandag 30 oktober krijgt ZVO/De Herberg kans om voort te borduren op dit spel. Tegenstander is dan nummer 8 van de rangschikking, ’t Hoekje uit Oldenzaal. Vanaf 20:00 krijgen de Ommenaren in de Carrousel de kans om het puntentotaal naar 13 te brengen. 
 
 

 
 
 

Sponsoren