Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 revancheert zich na voorgaande blamage

ZVO/De Herberg 1 – FC Almelo 5 (6-1)

Na de stevige 11-1 nederlaag tegen Dedemsvaart, is het voor ZVO/De Herberg 1 deze maandagavond zaak om te laten zien dat dit een vervelend incident was. Op papier lijkt een duidelijke revanche een eenvoudige opgave, tegenstander van vanavond is namelijk FC Almelo 5. Na 3 gespeelde wedstrijden sluiten zij de ranglijst op dit moment, met 0 punten uit 3 gespeelde wedstrijden. Maar zoals het in de voetbalwereld alom bekend is: onderschatting is een gevaarlijk iets.

Daar komt nog bij dat ZVO/De Herberg 1 verre van compleet is. R. Biemans zit een schorsing uit vanwege een directe rode kaart, IJzebrink is nog herstellende en Rick Prins had andere verplichtingen. Robert Wermink is bereid om de selectie nog aan te vullen, waarvoor uiteraard dank. Hoewel dit nog steeds inhoudt dat de Ommenaren een beroep kunnen doen op slechts één wissel, het is dan vooraf ook zaak om zuinig met de energie om te gaan.

Desastreus begin
Wat je uiteraard niet wil wanneer je zuinig met je energie om moet gaan, is een snelle tegentreffer. Toch gebeurt dit. Met een onreglementair blokmanoeuvre komt de middenvelder van Almelo in vrije schietpositie en wordt de uitploeg al binnen één minuut gevaarlijk. Via het been van Bolks verdwijnt de bal achter Bunk, die door deze richting verandering uiteraard kansloos is, 0-1. Een domper, maar ZVO raakt zoals altijd niet in paniek.

ZVO/De Herberg bewaart daarna de rust en houdt de bal langer in de ploeg. Toch levert dit nog niet direct het gewenste resultaat op. Sterker nog, Bunk moet tijdens een tegenaanval zodanig in actie komen dat hij zijn 5-meter cirkel uitvliegt en de bal toch met de hand tegenhoudt. Een mannetje minder en speler Soepenberg op goal, doet vermoeden dat de 0-2 in de maak is. Het kost de thuisploeg de nodige energie, maar toch worden de twee minuten met slechts 3 veldspelers redelijk eenvoudig overleefd. Met gelijke aantallen nemen de Ommenaren weer de overhand. Een gebrek aan beweging en creativiteit zorgen er echter voor dat de thuisploeg nauwelijks concreet gevaar sticht voor de goal van de Almelo-goalie. Na meerdere aanvallen die tijdens de eindpass stranden, is het uiteindelijk toch ZVO dat weet te scoren. Het is M. Biemans die zijn eerste van het seizoen op de borden zet en daarmee ook direct de belangrijke gelijkmaker. Vlak voor rust loopt Almelo nog tegen een gele kaart aan, waardoor ZVO weet dat het na rust de eerste minuten volle bak moet om direct afstand te nemen.  

Tweede helft heeft totaal ander gezicht
Met het ideale scenario om de tweede helft met een mannetje meer te beginnen, lijkt het voor ZVO/De Herberg een koud kunstje om vanavond voor het eerst een voorsprong te pakken. Dit gebeurt ook, nadat Soepenberg de bal goed onderschept en vervolgens de keeper weet te verschalken. Een welkome voorsprong, 2-1. ZVO weet dat het nu meer ruimte zal krijgen en dat de kans groot is dat de voorsprong wordt uitgebreid. Het duurt toch meer dan 5 minuten voordat de 3-1 op de borden staat. Bolks gaat stevig door en onderschept de bal, waarna hij in scoringspositie komt. De keeper heeft eerst nog een antwoord, maar in de rebound zet Bolks de bevrijdende 3-1 op de borden.

Deze 3-1 werkt voor de Ommenaren bevrijdend en voor de uitploeg deprimerend. Zij weten niet waar ze het zoeken moeten en het beste spel hebben ze in de eerste helft achtergelaten. Het is dan ook niet vreemd dat ZVO in het restant van de wedstrijd nog uitloopt naar 6-1. Met doelpunten van Horsman, Soepenberg en M. Biemans krijgen we een stand die gezien de tweede helft meer dan terecht is.

Een geduldige overwinning, waarmee ZVO/De Herberg de vervelende smaak van de nederlaag tegen Dedemsvaart doorspoelt. Genoeg frisse moed om ook in de volgende wedstrijd weer voor de volle buit te gaan.


Sponsoren