Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO 1 weet thuis niet te winnen van Dedemsvaart 1 (6-6)

Na een succesvolle seizoensouverture tegen Almelo, mochten de mannen van ZVO 1 gisteravond aantreden tegen nieuwkomer Dedemsvaart. Gezien de reisafstanden van de afgelopen seizoenen is het noordelijk gelegen Kloetendonk een welkome aanwinst in de 1e klasse.

Even voorstellen

Uit de kennismaking voor de wedstrijd bleek dat Dedemsvaart bestaat uit een combinatie van jonge spelers die ook hun meters op het veld maken en een oudere garde die veelal op hoger niveau heeft gespeeld bij Hoogeveen en andere noordelijker gelegen clubs.

Toch de voorsprong

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Schrik, blijkt al snel dat Dedemsvaart met meer kwaliteit is gezegend dan de tegenstander van vorige week. De ploeg speelt snel vooruit en probeert via acties aan de zijkant een opening te forceren. ZVO, onder leiding van Dirk, houdt de gelederen echter goed gesloten en voorkomt hiermee een snelle tegentreffer.

De aanvalsdrang van de gasten houdt aan, maar toch weet Ruben te profiteren en schiet hij eenvoudig de 1-0 binnen. Een onverdiende voorsprong. Het blijkt echter een voorbode van de verdere eerste helft waarin het spelbeeld wordt bepaald door Dedemsvaart en ZVO rustig loert op de counter. Waar Dedemsvaart er een aantal keer niet in slaagt om via de zijkanten door te komen lukt dit na ongeveer een minuut of 10 toch. Op rechts passeert een Dedemsvaria-aanse aanvaller en wordt in de korte hoek - niet hard - maar wel zuiver binnengeschoten.

ZVO, rustig als altijd, blijft goed in de organisatie staan en weet dat er dan mogelijkheden komen. Zo ook gisteravond. Uit een Allardische kluts schiet hij zelf binnen. Dat de koek nog niet op is, blijkt even later, als wederom Allard in scoringspositie komt en het net weet te vinden. Met een 3-1 voorsprong wordt de rust opgezocht. Al mopperend passeren de spelers van Dedemsvaart de tafel met daarop het scorebord. Ze geven aan veel meer balbezit te hebben en uiten hun ongenoegen over het verdedigende spel van ZVO. Deze verslaggever concludeert al snel dat balbezit anno 2017 net zoveel waard is als een verkiezingsbelofte van Mark Rutte.

In de rust

Na 5 seizoenen koortslippen en donkere schimmels is er eindelijke financiële ruimte ontstaan voor nieuwe frisse bidons. Gisteren tijdens de eerste thuiswedstrijd was het mooi om te zien dat Maarten en Erik, twee nestoren van de ploeg, de kunststof tuit op hun lip plaatsten en mijmerend over al het moois dat ZVO was, een slok namen van het hemelse H2O dat kraanwater heet.

Na de hervatting

Enfin, de tweede helft ving aan en Dedemsvaart was niet bereid om zich zonder slag of stoot over te geven aan de Ommense speelwijze. Waar voor de rust de meeste aanvallen en afstandsschoten eindigen in het wandrek, vindt Dedemsvaart na rust het doel eenvoudig. De aanwezigheid van slechts twee wissels speelt niet in het voordeel van ZVO. Ondanks een sleurende Rick H. buigt Dedemsvaart de achterstand om naar een 5-3 voorsprong. Dan blijkt het genoeg. De rug wordt gerecht en onder leiding van Rick P. worden de mouwen opgestroopt. Niemand anders dan hijzelf zorgt voor de 4-5. Met een mooie sleepbeweging zet hij de keeper op het verkeerde been. Als Ruben even later een corner tot doelpunt promoveert is het weer gelijk en zijn beide ploegen niet verder gekomen dan de puntenverdeling voorafgaand aan de aftrap.

Ondanks de vermoeidheid en aanhoudende druk van Dedemsvaart weet ZVO toch weer te scoren. Een vrije trap wordt snel genomen door Maarten en Rick P. tikt binnen. De zegen lijkt onverdiend in Ommen te blijven en iedereen zit klaar voor het eindsignaal. Dedemsvaart weigert echter te capituleren en in de 60e minuut heeft vrouwe Fortuna een verlate eenzijdige afspraak met de rechtervleugelspeler van Dedemsvaart. Een harde, droge pegel vanaf een meter of 17 maakt een einde aan de voorsprong van ZVO en brengt de 6-6 en tevens eindstand op het bord.

Voor de neutrale toeschouwer een pareltje. Voor beide ploegen veel werk voor weinig punten. Volgende week de return in Dedemvaart, waarbij wordt gehoopt dat de scheidsrechter stilletjes besluit om de laatste minuut niet te spelen.

Uw eenmalige verslaggever

 

Sponsoren