Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

Succesvolle seizoensouverture ZVO/De Herberg 1

FC Almelo 4 – ZVO/De Herberg 1 (2-4)

Het slechte weer is alweer op komst en dat betekent dat de plofbal ook weer rolt in de verschillende sporthallen. Voor het competitieseizoen 2017-2018 is er het een en ander veranderd voor het eerste team van de enige zaalvoetbalclub uit Ommen. Vanaf dit seizoen wordt er gespeeld in de 1
e klasse. In verband met het stoppen van verschillende spelers en het verre reizen, is er besloten om een klasse lager te gaan voetballen en op vrijwillige basis afscheid te nemen van de hoofdklasse. Het vertrek van keeper Bennemeer wordt opgevangen door nieuw ZVO-lid Dirk Bunk. De eveneens vertrokken Niels Jansen en Peter Joosten hebben voorlopig nog maar één vervanger, Rick Prins zal dit seizoen voor het eerst deel uitmaken van het eerste team.

Waar ZVO/De Herberg 1 twee jaar geleden nog tegen het vlaggenschip van FC Almelo speelde, stond deze maandag 11 september het vierde elftal als tegenstander op papier. Maar al voor de wedstrijd bleek dat een enkeling er twee jaar geleden ook bij was, in het onderlinge treffen tussen de twee eerste teams van toen. Ondanks het nummertje 4 achter de clubnaam, mocht er dus geen sprake zijn van onderschatting.

Ongelukkig begin
Om 20:30 brengt FC Almelo de bal voor het eerst dit seizoen aan het rollen. Voor ZVO/De Herberg is het recept niet veranderd, nog altijd moeten de Ommenaren het hebben van een sterke organisatie en een solide collectieve verdediging. Door de wijzigingen in de selectie, is het maar de vraag of deze kwaliteit weer snel wordt opgepakt. Het antwoord lijkt in de beginfase negatief, Almelo komt na slechts één minuut spelen al op een 1-0 voorsprong. In de kluts komt de bal met wat geluk voor de voeten van de tegenstander, die bij de tweede paal het cadeautje verzilvert, 1-0. Net als voorgaande jaren schrikt ZVO/De Herberg niet en blijft men geduldig voetballen en gaat men op zoek naar kansen. Die kansen komen maar moeilijk tot stand, met slechts twee trainingen is het nog altijd aftasten wat men aan elkaar heeft. Niet vreemd dat de thuisploeg dan ook eerder weet te scoren dan ZVO/De Herberg, waardoor de achterstand er wat dramatischer uit begint te zien. Bunk wordt in de korte hoek verrast, 2-0.

Langzaam op stoom
Pas na een kwartier spelen weet ZVO/De Herberg de stroeve start van zich af te schudden. Vanuit de intrap gaat Bolks op zoek naar Horsman, die het balletje perfect klaarlegt. Een één-tweetje uit het boekje, waardoor de aansluitingstreffer op naam van Bolks komt, 2-1. Vlak voor de rust is er weer hoop voor de uitploeg en lijkt het algemeen bekende scenario zich weer af te spelen. ZVO/De Herberg groeit namelijk in de wedstrijd en lijkt opnieuw de achterstand te gaan ombuigen.

Na de rust gebeurt dit ook. Door een prachtige steekpass van de tegenstander krijgt R. Biemans de bal voor zijn voeten, waarna hij in de korte hoek de gelijkmaker weet binnen te schieten, 2-2. ZVO/De Herberg wordt ondertussen steeds meer de bovenliggende partij. Ondanks dat FC Almelo nog altijd vaak de bal heeft, sticht ZVO/De Herberg het meeste gevaar. Dat gevaar zorgt er tien minuten na rust voor dat de 2-3 op de borden komt. Met een – ietwat te hoge voorzet – weet Bolks Biemans te bereiken, die koppend (met z’n ogen dicht) de uitploeg op voorsprong weet te zetten.

Soepenberg beslist de wedstrijd
Almelo moet gaan forceren en dit lijkt bijna te gaan werken. Totdat ze in hun eigen val trappen en de meevoetballende keeper te ver voor zijn doel staat. Met een knap uitgemeten balletje met buitenkant rechts weet Soepenberg de verlossende 2-4 op de borden te zetten, waardoor de eerste 3 punten van het seizoen al direct binnen zijn voor de Ommenaren. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het laatst op z’n fluit, waardoor de punten mee terug gaan naar Ommen.

Al met al een wedstrijd die voor ZVO/De Herberg wat stroef op gang kwam, maar gezien de tweede helft en de betere kansen, mag men toch spreken van een verdiende eerste overwinning van het seizoen. Aanstaande maandag 18 september staat om 21:00 de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegenstander is dan SV Dedemsvaart 1. 

Sponsoren