Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 houdt opnieuw de 0 en pakt 3 punten

SVI 2 - ZVO/De Herberg 1 (0-4)

Na de knappe overwinning van vorige week, waarin (toen nog) koploper ZVV Ede de eerste nederlaag van het seizoen te incasseren kreeg, mag ZVO/De Herberg deze avond aantreden in Zwolle. In de Landstede Topsporthal was SVI2 de tegenstander, in de thuiswedstrijd werd hier met 1 doelpuntje verschil van gewonnen. ZVO/De Herberg kan dus alle spelers goed gebruiken en gelukkig durven Horsman en Joosten het ondanks wat kleine pijntjes toch aan om te starten. R. Biemans is afwezig in verband met werkzaamheden en Jansen ligt uiteraard nog ergens op Malta. 2 wissels dus.

Weinig gevaar

ZVO/De Herberg begint na de aftrap direct goed en voetbalt zich meteen onder de druk van SVI uit en krijgt al een mogelijkheid om de score te openen. Toch gaat het hier in de eindpass mis en krijgt Joosten de bal net achter zich gespeeld. In tegenstelling tot vorige week bezit ZVO/De Herberg dit keer wel vaker de bal en op die manier bepalen de Ommenaren ook het tempo. SVI beweegt veel, maar kan weinig gevaar stichten voor de goal van Bennemeer. Bij ZVO/De Herberg is die beweging er iets minder, maar komen er wel gevaarlijkere kansen. M. Biemans krijgt een mogelijkheid, maar zijn poging gaat naast. Toch lukt het beide teams uiteindelijk niet om echt een tik uit te delen. Er zijn te weinig uitgespeelde mogelijkheden om een goal te maken. ZVO/De Herberg verdedigt ondertussen nog altijd erg compact en blijft vrij gemakkelijk overeind. Als de scheidsrechter voor het rustsignaal fluit, staat het logischerwijs nog altijd 0-0.

Na rust gaat de motor lopen
Na rust blijft het spelbeeld enkele minuten hetzelfde en wordt er dus door beide teams weinig gecreëerd. Toch krijgt ZVO/De Herberg een mooie mogelijkheid om de score te openen, als er een verdedigende fout wordt gemaakt op Horsman. De vrije trap op randje cirkel is het hele seizoen al een wapen van M. Biemans en dat is vandaag niet anders. Laag in de lange hoek passeert hij de keeper, 0-1. Op die manier zit ZVO/De Herberg op rozen en moet SVI nog meer ruimtes weggeven. Ruimtes waar ZVO/De Herberg normaal gesproken wel raad mee weet. En dat is vandaag niet anders. De aanvallen op het doel van SVI worden gevaarlijker en Soepenberg en Horsman krijgen al mogelijkheden om de 0-2 tegen de touwen te janken. Het is uiteindelijk nog even wachten voordat de bevrijdende 0-2 valt, maar als M. Biemans even later weer de keeper onder vuur neemt (ditmaal niet vanuit een dood spelmoment) is Bolks er als de kippen bij om in de rebound de 0-2 op het bord te zetten.

Genadeslag 
SVI probeert wel, maar weet nauwelijks een gaatje te vinden in de solide verdediging van ZVO/De Herberg. Als Bennemeer en de paal ook nog keer op keer goed in de weg staan, dan is SVI al snel de wanhoop nabij. Voor ZVO/De Herberg is het een heel ander verhaal. Na een snelle uitgooi van Bennemeer op Joosten, die vervolgens Bolks zoekt op de achterlijn, staat het al 0-3. De keeper moet een keuze maken en Bolks lukt het om een gaatje te vinden in de korte hoek, op die manier wordt de derde treffer van de avond gemaakt en is het boeken toe voor SVI. Ook al doen de Zwollenaren nog heel eventjes wat terug, met een poging die via de paal over de zijlijn verdwijnt, maar het wordt niet meer spannend. Bolks beslist even later de wedstrijd helemaal. Met een handig manoeuvre komt hij voor zijn man en tikt hij op aangeven van Horsman de bal tegendraads in de goal, 0-4. Daarna krijgen de Ommenaren nog kansen om de score nog overtuigender te maken, maar een gebrek aan concentratie zorgt er voor dat het 0-4 blijft en dat dit ook de einduitslag is. Na de 2-0 overwinning tegen ZVV Ede houdt het dus in dat ZVO/De Herberg 100 minuten de 0 weet te houden. Een knappe teamprestatie die de laatste 2 wedstrijden dus tweemaal drie punten heeft opgeleverd.

0-4, een uitslag waar we uiteraard tevreden mee mogen zijn. Zeker omdat we op die manier ook stijgen naar plekje 4 in de rangschikking. 24 maart staat de volgende wedstrijd op het programma, uit tegen Columbia.

Sponsoren