Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 brengt koploper eerste nederlaag toe

ZVO/De Herberg 1 – ZVV Ede 1 (2-0)


Na de zeperd van afgelopen vrijdag, waarin er met 5-3 werd verloren van ZVV Sparta/Nijkerk staat er deze maandagavond een pittig affiche op het programma om revanche te nemen. Tegenstander van vanavond is namelijk de ongeslagen koploper ZVV Ede. In de uitwedstrijd kon ZVO/De Herberg goed partij bieden en bleef het tot in de slotfase spannend. In tegenstelling tot vrijdag kunnen de Ommenaren vandaag wel een beroep doen op 3 wissels. Horsman is echter geblesseerd en Jansen is uiteraard nog afwezig. Mark Veneberg doet namens het derde mee (waarvoor dank) en ook Soepenberg maakt weer zijn rentree.

Ede lukt het niet om ZVO/De Herberg kapot te spelen
De Ommenaren weten dat, wanneer ze een resultaat willen halen, alles afhangt van de organisatie. Gegroepeerd spelen en weinig ruimtes tussen de linies weggeven, daar draait het om. ZVV Ede 1 heeft alle moeite van de wereld om een gaatje te vinden en ook Bennemeer staat keer op keer goed opgesteld en presteert het zelfs om keiharde pegels klemvast te pakken. Die pegels komen er van afstand, omdat het Ede nauwelijks lukt om uitgespeelde aanvallen op het veld te leggen.

Ook ZVO/De Herberg krijgt wat kleine kansjes en doet meer dan behoorlijk mee. Met af en toe een scherpe counter of een mooi opgezette aanval wordt de doelman van Ede af en toe onder vuur genomen. Alleen R. Biemans en Veneberg weten de mogelijkheden nog niet om te zetten tot een openingstreffer. Het spel golft op en neer en van grote kansen is aan beide kanten nog niet echt sprake. Het zorgt er voor dat de rust dan ook met een 0-0 stand wordt bereikt.

ZVO/De Herberg direct op rozen
Vlak na rust herhaalt het spelbeeld zich vanuit de eerste helft. ZVV Ede is de ploeg die het merendeel van de tijd de bal heeft, maar nog altijd weinig gevaar weet te stichten. Als ZVO/De Herberg uiteindelijk de bal weer weet te onderscheppen, zet M. Biemans zijn broertje met een uitgekiemde steekpass alleen voor de goal. Vanuit een moeilijke hoek weet R. Biemans met een ultieme krachtsinspanning de bal toch achter de goalie van Ede te krijgen, 1-0.

ZVV Ede laat zich niet van de wijs brengen en blijft na die achterstand ook doordrukken. Bennemeer blijft echter een betrouwbare sluitpost en een enkele keer wordt ook het aluminium geraakt. ZVO/De Herberg mag niet klagen dat er geen gelijkmaker op de borden komt, maar toch weet de koploper het team niet kapot te spelen en blijven opgelegde kansen uit. Na een counter krijgen de Ommenaren de mogelijkheid om de wedstrijd zo goed als zeker te beslissen. Bolks geeft een scherpe diepe bal op R. Biemans, die vanaf de zijkant kan kiezen voor een voorzet of een poging op doel. Doordat de keeper met één been al bij de tweede paal staat beslist hij om het balletje laag in de korte hoek te leggen, bij ZVO/De Herberg werkt het aluminium wel mee en passeert de bal via beide palen de doellijn, 2-0.

De uitploeg geeft nog niet op en vervangt de keeper (tijdens aanvallen) voor een veldspeler. ZVO/De Herberg anticipeert hier goed op en blijft vrij makkelijk (en met wat geluk) overeind. Ede lukt het niet meer om de muur van ZVO/De Herberg te slechten en dus pakt ZVO/De Herberg een sublieme 2-0 overwinning tegen de koploper.

Een welkome meevaller na de nederlaag van afgelopen vrijdag, waarbij er gesproken mag worden van een knappe teamprestatie. De volgende wedstrijd staat gepland voor volgende week maandag. In Zwolle, tegen SVI 2. 

 

Sponsoren