Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 doorbreekt slechte reeks nu wel

ZVO/De Herberg 1 – ASVD 1 (9-5)


Na drie opeenvolgende nederlagen moet ZVO/De Herberg 1 langzaam met wat argwaan naar beneden kijken. Zo ook naar de tegenstander van deze maandag 20 februari. ASVD 1 werd in de uitwedstrijd nog overtuigend met 4-8 verslagen, maar zou bij winst tegen de Ommenaren weer op gelijke hoogte komen in de rangschikking. Voor het eerst sinds enkele weken was de bezetting voor ZVO/De Herberg ook weer behoorlijk met 3 wissels. Alleen Jansen blijft uiteraard afwezig.

Dramatisch begin
De beginfase van de wedstrijd kent een bedroevend niveau, van beide kanten is het allesbehalve hoofdklassewaardig. ZVO/De Herberg heeft nog redelijke rust in het spel en weet zich af en toe knap onder de druk van ASVD uit te voetballen, maar keer op keer gaat het bij simpele passes gewoon mis. Het zorgt er voor dat de openingstreffer toch redelijk lang op zich laat wachten. Met combinatiespel lukt het niet en dus ziet R. Biemans zijn moment gekomen om een eigen actie op te zetten, met resultaat: 1-0. R. Biemans schiet na een rush van enkele meters de bal hard in de korte hoek, keeper kansloos.

Het lijkt voor ZVO/De Herberg het sein om door te zetten en al snel een comfortabele marge op te bouwen. Dit lijkt ook te lukken, want ASVD heeft weinig in te brengen tegen het spel van de Ommenaren. Toch kantelt de wedstrijd na 2 keer slap verdedigend optreden van de blauwhemden. Binnen enkele minuten staat het ineens 1-2 en ziet de wereld er heel anders uit. Gelukkig ligt de gelijkmaker ook binnen no time in de netten en zet Soepenberg, op aangeven van Bolks, een mooie aanval om in de 2-2. Toch verliest de thuisploeg weer snel het initiatief en komt Dronten opnieuw op een 3-2 voorsprong. R. Biemans weet echter via een één-tweetje na een corner, met een handige voetbeweging de 3-3 op de tabellen te zetten. Dit is ook de ruststand.

Wedstrijd binnen 5 minuten beslist
Vlak na rust krijgt ZVO/De Herberg een indirecte vrije trap, omdat de keeper de teruggespeelde bal niet meer mag aanraken. De Ommenaren gaan slecht met deze mogelijkheid om, maar toch wordt een laf schot van Bolks nog aangeraakt en kunnen we de 4-3 tellen als een eigen doelpunt. Vlak daarna is het de topfitte Joosten die de keeper met een handigheidje door de benen weet te passeren en ZVO/De Herberg eindelijk wat ademruimte geeft. Daar maakt de thuisploeg echter geen gebruik van want Horsman maakt na een uitgooi van Bennemeer de 6-3, omdat de verdediger van Dronten denkt dat Horsman geen goeie borstaanname heeft. Die goede aanname heeft hij wel en dus kan de keeper van ASVD voor de zesde keer vissen. De wedstrijd lijkt op dat moment zo goed als gespeeld.

Laatste oprisping voor ASVD
Als ASVD echter vers bloed in het team gooit, lukt het ze bijna om een langdurig slotoffensief in gang te zetten. Het wordt dan ook wel 6-4, als Bennemeer met een puntertje vanaf de zijkant wordt gepasseerd. De ploeg uit Dronten heeft nog altijd zo’n tien minuten op de klok om de aansluitingstreffer te maken. Maar M. Biemans schiet deze hoop aan diggelen als hij een counter op koelbloedige wijze weet af te ronden en de 7-4 op de borden zet. ASVD komt toch nog terug tot 7-5, maar Horsman weet via een onmogelijke hoek de 8-5 op de borden te zetten en M. Biemans bepaalt de eindstand op 9-5 met opnieuw een koelbloedige afronding.

Een belangrijke overwinning in de strijd om de bovenste 5 plaatsen in de competitie. Zeker na de teleurstellende afgelopen drie wedstrijden, waarin ZVO/De Herberg het goede gevoel even kwijt leek te zijn. Vrijdag 3 maart mogen de Ommenaren aantreden in Nijkerk, tegen de voorlaatste in de competitie: ZVV Sparta Nijkerk 2. 

 

Sponsoren