Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 weet slechte reeks niet te doorbreken

ZVO/De Herberg 1 – ZVV Dynamo Lelystad 1 (3-5)

Na de afgelopen twee uitwedstrijden, die beide verloren gingen, staat er voor de Ommenaren weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander van deze avond is ZVV Dynamo Lelystad. Voor het eerst kan ZVO/De Herberg weer een beroep doen op 2 wissels. Jansen is uiteraard nog afwezig en Soepenberg is nog niet fit genoeg om weer te kunnen spelen.

Aftasten in openingsfase
Na de twee teleurstellende resultaten van de afgelopen wedstrijden, begint de druk voor ZVO/De Herberg op te lopen om toch weer eens de volle buit te pakken. Die druk lijkt de Ommenaren niet in de weg te staan om geconcentreerd te beginnen. De thuisploeg verdedigt compact en Dynamo weet dan ook geen echte kansen te creëren. Ook ZVO/De Herberg heeft moeite om uitgespeelde aanvallen op te zetten, maar toch komen de Ommenaren terecht op voorsprong. Na een mooie aanval wordt vanaf de achterlijn het balletje teruggelegd op Joosten, die de 1-0 tegen de touwen schiet. ZVO/De Herberg zit op rozen en gaat op zoek naar de 2-0. Die komt er echter niet, want het lukt Dynamo om vanaf afstand te scoren. 1-1, een serieuze domper omdat ZVO/De Herberg tot dat moment heel erg weinig weggaf.

ZVO/De Herberg krijgt wel kansen om direct weer een voorsprong te pakken, maar de keeper van de uitploeg weet zijn goal tot de rust schoon te houden. Dit geldt niet voor Bennemeer, die vlak voor rust toch nog de 1-2 te verwerken krijgt. ZVO/De Herberg gaat de rust in met een dubbel gevoel. Goed voetbal, maar toch een achterstand.

Direct orde op zaken
Waar ZVO/De Herberg in de eerste helft nog wat tijd nodig had om te scoren, is dit in de tweede helft helemaal anders. Na 20 seconden weet Bolks, op aangeven van R. Biemans, bij de tweede paal de 2-2 te maken en even later weet ook M. Biemans de 3-2 te maken door een vrije trap. Tot verbazing van velen wordt deze goal niet goedgekeurd, omdat het om een indirecte vrije trap zou gaan. Een voorsprong wordt de Ommenaren dus door de neus geboord en dus blijft de schade voor Dynamo beperkt. Ook een man-meersituatie is niet aan de Ommenaren besteed, en dus blijft nog even de gelijke stand op het bord. Tot dat Dynamo de derde van de avond weet te maken en opnieuw een voorsprong pakt, 2-3. Vlak na de aftrap staat het alweer 3-3, R. Biemans liep direct diep naar de tweede paal, waar hij de bal strak aangespeeld krijgt door Bolks en de bal overtuigend achter de doelman schiet.

Alles of niets
ZVO/De Herberg heeft weinig aan een gelijkspel en gaat vol op zoek naar de overwinning. Dit werkt echter averechts, want het lukt Dynamo om in korte tijd twee keer te scoren. Bennemeer doet in de slotminuten nog wel mee, maar een gebrek aan tijd breekt ZVO/De Herberg op. Opnieuw een pijnlijke nederlaag, waardoor ZVO/De Herberg langzaam wat plaatjes zakt in de hoofdklasse G. 

Sponsoren