Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO 1 verliest voor tweede keer op rij

WRZV 1 – ZVO/De Herberg 1 (4-1)

Net als vorige week, staat er opnieuw op maandagavond een wedstrijd in Zwolle op het programma. Tegenstander is ditmaal opnieuw een ploeg uit de bovenste regionen. Directe concurrent WRZV moet bestreden worden met ‘slechts’ 5 spelers (inclusief keeper) van de eerste selectie. Frank Merjenburgh van ZVO 3 is bereid om er toch voor te zorgen dat ZVO/De Herberg in ieder geval nog op één wissel beroep kan doen, waarvoor dank Frank. Afwezigen van vanavond waren R. Biemans (werk), Horsman (blessure), Soepenberg (blessure) en Jansen (buitenlands avontuur). De spelers die er wel zijn weten dus dat er een flink aantal kilometers afgemaald gaat worden.

WRZV bepaalt het spel, ZVO/De Herberg krijgt de eerste kansjes
Net als in de wedstrijd in de heenronde, bepaalt WRZV het tempo. Mede doordat de Ommenaren ook zuinig om moeten gaan met hun energie, wordt er vooral compact en kort op elkaar verdedigd. Het zorgt ervoor dat WRZV wel de bal vaak in de ploeg heeft, maar dat het weinig weet te creëren. Het eerste gevaar wordt dan ook gesticht door ZVO/De Herberg. Bennemeer gooit een lange bal op maat van Bolks, die aanneemt, maar de bal net voorlangs schiet. Het blijft dus 0-0.

Dit is buiten WRZV gerekend, wat uiteindelijk kan de openingstreffer voor de thuisploeg niet uit blijven. Via een goede aanval wordt de 1-0 uitgespeeld. Bennemeer is kansloos. ZVO/De Herberg heeft veel moeite om iets terug te doen en weet door te weinig diepgang nauwelijks gevaar te stichten. En ook een tweeminutenlange man-meersituatie zorgt er niet voor dat de Ommenaren al gelijk kunnen maken. Het baltempo ligt te laag om het WRZV echt lastig te maken. De 2-0 lijkt dan ook waarschijnlijker, al komt die wel vanuit een counter. Door een snelle omschakeling komt WRZV via de linkerflank alleen op Bennemeer af, die net op het goede moment door de benen wordt gespeeld, 2-0. Echter is het IJzebrink die al voor rust de spanning in de wedstrijd terugbrengt, met een droge knal van afstand. Een schot dat de keeper van WRZV te machtig is, 2-1.

Energie vloeit weg
In het begin van de tweede helft blijft hetzelfde spelbeeld bestaan. WRZV heeft voornamelijk de bal en ZVO/De Herberg wordt maar sporadisch gevaarlijk. Toch duurt het lang voordat er gescoord wordt door één van beide ploegen. M. Biemans weet nog wel de buitenkant van de paal te raken, maar WRZV weet opnieuw weer te scoren in de tegenstoot. Met deze 3-1 begint het er slecht uit te zien voor ZVO/De Herberg, zeker ook omdat men maar een beroep kan doen op één wissel. Naarmate de wedstrijd vordert wordt het zichtbaar dat de ruimtes groter worden en dat er sleet op de omschakeling zit. IJzebrink is nog wel even dichtbij de 3-2, als hij in de rebound de bal nog bijna tot een doelpunt weet te verwerken, maar toch komt de aansluitingstreffer er niet meer. WRZV speelt het vakkundig uit en zet uiteindelijk de 4-1 op de borden, de knock-out voor ZVO/De Herberg.

Volgende week kan er (hopelijk met een ruimere selectie) revanche worden genomen in de thuiswedstrijd tegen ZVV Dynamo Lelystad 1. 20:15 in de Carrousel. 

Sponsoren