Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 komt tekort tegen IFC Donaci 1

IFC Donaci 1 – ZVO/De Herberg 1 (3-7)

Na de twee gelijke spelen tegen ATIK en tegen PFC, krijgt ZVO/De Herberg vanavond opnieuw een tegenstander uit de bovenste regionen van de hoofdklasse voor zich. Met de afwezigheid van Jansen, R. Biemans en Joosten is er hulp gevraagd bij Koggel, waarvoor dank. Maar ook hierdoor hebben de Ommenaren ‘slechts’ twee wissel. Zeker tegen de nummer twee uit de competitie zou je jezelf wat anders willen wensen.

IFC Donaci de betere ploeg
Uiteindelijk moet ZVO/De Herberg het er mee doen en is het zaak om vanaf 20:00 direct in de organisatie te staan en weinig weg te geven. In de thuiswedstrijd maakte ZVO/De Herberg het IFC Donaci nog erg lastig in de slotfase, maar kwam men net één doelpunt tekort voor een resultaat. De opdracht is dus om niet weer zo snel tegen een grote achterstand aan te kijken. In de eerste tien minuten lijkt dit goed te gaan. IFC Donaci is wel de betere ploeg, maar komt nog niet echt tot uitgespeelde aanvallen. ZVO/De Herberg deelt af en toe een klein plaagstootje uit, maar weet nog weinig groot gevaar te stichten. Na tien minuten is het dan toch raak voor de thuisploeg. Een knal vanaf de zijkant kan niet meer gepareerd worden, waardoor de 1-0 een feit is. Later wordt het nog 2-0 en wordt het een lastig verhaal om zelf het initiatief te pakken. Zeker als Soepenberg ook geblesseerd uitvalt en er dus één wisseltje overblijft. Het is dan ook geen verrassing dat IFC Donaci eigenlijk de wedstrijd al voor de rust beslist, door de 3-0 te maken. Vlak voor de rust krijgt ZVO/De Herberg nog wel een kansje, maar wordt M. Biemans gestuit als hij van dichtbij wil uithalen. De scheidsrechter laat het toe, waardoor de 3-0 op de borden blijft staan.

Tweede helft laat ander gezicht zien
In de tweede helft kiest de uitploeg er voor om Bennemeer mee te laten doen. Op die manier wordt ZVO/De Herberg voetballend een stuk beter en weet IFC Donaci zich even geen raad met de situatie. Waar in eerste instantie de 3-1 nog voorkomen kan worden, is het uiteindelijk Horsman die de goal weet te vinden. Donaci doet echter vrij snel wat terug en maakt – mede door een overtreding op Bennemeer – de 4-1. De moed zakt eventjes in de schoenen, maar al snel weet Bennemeer revanche te nemen door een harde vrije trap. Op die manier komt de spanning weer terug in de wedstrijd, 4-2. Toch lukt het ZVO/De Herberg niet om tot op één doelpunt te naderen, want IFC Donaci weet door een corner op 5-2 te komen.

Op en neer
Het spel golft hierna op en neer en het tempo ligt bijzonder hoog. Zeker omdat ZVO/De Herberg ook maar een beroep kan doen op één wissel, wordt het conditioneel een uitputtingsslag. Als Ramon uiteindelijk de 5-3 op de borden zet, wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Toch lukt het IFC Donaci om de wedstrijd in het slot te gooien, door in korte tijd twee keer achter elkaar te scoren. Met deze 7-3 stand is het voor ZVO/De Herberg niet meer mogelijk om terug te komen, waardoor er voor het eerst sinds enkele weken weer een nederlaag wordt geïncasseerd.

Al met al een wedstrijd waarin ZVO/De Herberg toch wat mannetjes tekort kwam, anders had het wellicht langer spannend kunnen zijn. De volgende wedstrijd staat opnieuw in Zwolle op het programma. Aanstaande maandag om 19:45 is WRZV de tegenstander, een belangrijke wedstrijd in de strijd om plek 3 in de hoofdklasse G.

 

Sponsoren