Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 hervat competitie met duidelijke overwinning

ZVO/De Herberg 1 – VSCO ’61 (6-2)

Na het succesvolle einde van 2016, waarin ZVO/De Herberg een sterke reeks neerzette in de competitie en het jaarlijkse ZVO/De Herberg-toernooi overtuigend won met 4 overwinningen (tegen EMMS, OZC, OVC ’21 en Hardenberg ’85), mogen de Ommenaren in 2017 doorgaan op dit elan. 2016 werd afgesloten op plekje 5 in de Hoofdklasse G, bij een sterk jaarbegin kan ZVO/De Herberg nog wat stabieler in de subtop terecht komen en nestelt de zaalvoetbalploeg uit Ommen zich op stekje 4.

Dit sterke begin kan gerealiseerd worden tegen de hekkensluiter, VSCO ’61 1 uit Elburg. Tijdens de uitwedstrijd maakte ZVO/De Herberg het zichzelf nog knap lastig, maar werd de volle buit uiteindelijk wel meegenomen naar Ommen. Vooral een zwak begin zorgde ervoor dat de Ommenaren het destijds lastiger hadden dan nodig, dit is dus een punt waarop in deze wedstrijd nog winst te behalen valt.

Niets weggegeven
ZVO/De Herberg treedt in de eerste wedstrijd van 2017 aan met een voltallige selectie, dubbele bezetting op elke positie dus. De thuisploeg heeft zienderogen geleerd van het matige begin in de uitwedstrijd en begint zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. ZVO/De Herberg heerst, heeft het balbezit, krijgt mogelijkheden, maar scoort voorlopig nog even niet. Balletjes bij de tweede paal worden niet verwerkt tot een doelpunt in de eerste 5 a 10 minuten. De blauwhemden hoeven zich echter nog geen zorgen te maken, want VSCO’ 61 wordt nauwelijks – tot helemaal niet – gevaarlijk. Soepenberg breekt uiteindelijk de ban en weet ZVO/De Herberg op voorsprong te zetten. Door een goede loopactie krijgt hij het balletje aangespeeld door Bolks en maakt hij met een snelle voetbeweging de 1-0.

Nog altijd wordt er niks weggegeven en heeft ZVO/De Herberg de regie stevig in handen. De volgende goal laat dan ook niet lang op zich wachten, R. Biemans is de keeper net te vlug af bij een lange bal en weet met een slim tikje de bal genoeg van richting te veranderen om de keeper te passeren en de bal in de goal te krijgen, 2-0. Daarna zakt het even in, dit geldt zowel voor het baltempo als het beweegtempo zonder bal, waardoor ZVO/De Herberg het zichzelf nog aardig lastig maakt. Bolks maakt een overtreding om een veelbelovende tegenaanval te voorkomen, wat hem op een gele kaart komt te staan. Eventjes met 3 veldspelers dus.

Mannetje minder zorgt juist voor de vorentscheidung
ZVO/De Herberg keert, ondanks een mannetje minder, terug in haar vertrouwde organisatie. De linies kort op elkaar en de juiste ballijnen die er uit worden gehaald. Op die manier kan VSCO ’61 weinig gevaar stichten en komt de tegenstander niet verder dan enkele afzwaaiende afstandsschoten. ZVO/De Herberg komt wel verder, Soepenberg zit er leep tussen bij een iets te kort terugspeelballetje en kan onbedreigd de 3-0 in de goal dribbelen. Vlak voor rust geeft ZVO/De Herberg zichzelf wat ademruimte en lijkt de wedstrijd in het slot gegooid.

Tweede helft komt ZVO/De Herberg vrijwel probleemloos door
Na de korte pauze is het voor de Ommenaren zaak om hetzelfde spel te blijven spelen. Niks weggeven en zelf geduldig op zoek naar kansen gaan. Deze kansen komen er wel, maar toch lijkt de laksheid wat in de ploeg te kruipen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat VSCO’ 61 uiteindelijk de ploeg is die als eerste de score opent in de tweede helft. Een harde knal is Bennemeer te machtig en dus wordt het nog eventjes spannend voor deze 3-1. ZVO/De Herberg moet daarna eventjes op zoek naar het goede gevoel, maar vindt dit na enkele minuten vrij snel terug. Zeker omdat Joosten een vrije trap weet te verzilveren, met zijn harde streep zet hij de stand op 4-1 en is de druk er weer af voor ZVO/De Herberg.

Even later is het VSCO’ 61 dat twee minuten met een mannetje minder kan gaan spelen, omdat Soepenberg hardhandig van de bal wordt gezet. Eventjes is er sprake van om deze man-meersituatie geduldig uit te spelen, maar eigenlijk staat het binnen 10 seconden 5-1. Een aanval over alle schijven wordt uiteindelijk door Bolks in het doel gewerkt, waardoor de zege ZVO/De Herberg nu niet meer kan ontgaan. Door een scheidsrechterlijke dwaling (hij geeft een doelpunt aan VSCO ’61, terwijl de bal minstens een halve meter voor de lijn wordt gepareerd door Bennemeer) wordt de stand nog op 2-5 gebracht. Maar zoals het in deze wedstrijd hoort, is het slotakkoord voor de thuisploeg. Joosten beloont zijn prima tweede helft met zijn tweede van de avond en zet de eindstand op de borden, 2-6.

Een prima hervatting voor de competitie. ZVO/De Herberg stijgt dus naar plekje 4 en kan de reeks voortzetten in de volgende wedstrijd, thuis tegen ATIK 1.

Sponsoren