Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 toont karakter

 

ZVO/De Herberg 1 – Sporting Harderwijk 1 (5-6)

Na de overtuigende overwinning van vorige week, uit bij ASVD, staat een week later weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Tegenstander is Sporting Harderwijk, een blik op de ranglijst leert dat beide teams elkaar weinig ontlopen. Mocht ZVO/De Herberg winnen, dan doet het goede zaken en staat het wat rianter in de top 5 en kan het zelfs omhoog kijken. Iedereen is vandaag aanwezig, dubbele bezetting op elke positie dus.

Andere volgorde
Na de afgelopen wedstrijden, waar ZVO/De Herberg keer op keer op achterstand kwam, gaat het vandaag net een tikje anders. Jansen maakt bij de tweede paal al snel de 1-0, op aangeven van Bolks. Een luxe waar ZVO/De Herberg even aan moet wennen en dus wordt er nog niet gemakkelijk voortgeborduurd op de snelle voorsprong. Het is namelijk Sporting Harderwijk dat het heft in handen neemt en aanvallend voor veel dreiging zorgt. Na laks verdedigen door ZVO/De Herberg staat het binnen enkele minuten alweer 1-1 en is ZVO/De Herberg de luxe uitgangspositie alweer kwijt. ZVO/De Herberg heeft nog niet het betere van het spel, maar krijgt af en toe wel de kansen. De afronding is echter nog niet effectief genoeg. De verdediging laat ook te wensen over en Sporting Harderwijk maakt ook twee keer gebruik van het lafjes verdedigen van ZVO/De Herberg. Hierdoor kijkt ZVO/De Herberg tegen een achterstand aan van 2 doelpunten, 1-3. Toch wordt het voor rust nog ietsje dragelijker als R. Biemans de 2-3 maakt met een harde lage schuiver.

ZVO/De Herberg loopt nog meer schade op
Vlak na de rust wordt de schade nog ietsje groter als Sporting Harderwijk al snel de 2-4 maakt. ZVO/De Herberg komt er wel uit, maar in de tweede helft begint de keeper van de uitploeg nog sterker te keepen. Hierdoor is het lastig om de muur te slechten en weer dichterbij Harderwijk te sluipen. Als Harderwijk even later met een schitterende aanval de 2-5 maakt, lijkt het doek gevallen voor ZVO/De Herberg.

Sterke inhaalrace zorgt alsnog voor de driepunter
Met nog ruim 10 minuten te gaan moet er minstens drie keer worden gescoord voor een resultaat. Het lijkt onrealistisch, maar M. Biemans blaast de hoop van ZVO/De Herberg nieuw leven in en maakt de 3-5. De sfeer wordt al wat grimmiger en er ontstaat een opstootje tussen IJzebrink en een speler van Harderwijk, deze fittie levert beide teams een gele kaart op. Eventjes 3 tegen 3 dus. Deze situatie zorgt er voor dat ZVO/De Herberg uiteindelijk de 4-5 maakt via Horsman, die door een prima loopactie knap bij de eerste paal kan afronden.

Met Bennemeer als meevoetballende keeper wordt het Sporting Harderwijk heet onder de voeten. Als Jansen even later met zijn tweede van de avond de 5-5 maakt, besluit ZVO/De Herberg druk te blijven zetten en Bennemeer gewoon weer mee te laten doen. Uiteindelijk heeft de uitploeg een overtreding nodig om de aanvallen van ZVO/De Herberg een halt toe te roepen. Dit zorgt voor een gele kaart, waardoor ZVO/De Herberg de kans heeft om ook zonder meevoetballende keeper een mannetje meer te krijgen op de helft van de tegenstander. Als Soepenberg uiteindelijk een pass van M. Biemans licht van richting verandert, is dit genoeg voor de 6-5. Ontlading bij de blauwhemden, maar er moet nog even stand gehouden worden. Dit gebeurt en ZVO/De Herberg wint door een sublieme laatste 10 minuten, waarin het zelf 4 keer scoort en geen tegengoals meer incasseert.

Volgende week woensdag 21 december is de laatste activiteit van dit kalenderjaar. Dan staat het traditionele voorbereidingstoernooi voor het Protos Weering-toernooi weer op het programma. ZVO/De Herberg 1 neemt het dan onder andere op tegen vv OZC 1, OVC ’21 1 en Hardenberg ’85 1.

 

Sponsoren