Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 overduidelijk naar 3 punten

ASVD 1 – ZVO/De Herberg 1 (4-8)

Nadat ZVO/De Herberg 1 twee weken geleden net niet meer voldoende terug kon komen tegen IFC Donaci 1, mag er op pakjesavond aangetreden worden in Dronten. Tijdstip 20:00. Tegenstander ASVD 1. De tegenstander van vanavond staat net één puntje onder de Ommenaren op de ranglijst, bij winst sluit ZVO/De Herberg in ieder geval weer aan bij de stabiele middenmoot. Alleen Jansen ontbreekt vandaag wegens privéverplichtingen. Voor de verandering spelen we weer eens in het rode uittenue.

ZVO/De Herberg voetballend de betere
ASVD heeft afgelopen vrijdag nog een knappe overwinning behaald tegen ATIK en lijkt dus prima in vorm. Dit blijkt ook als de thuisploeg al na twintig seconden op een 1-0 voorsprong komt. Een déjà vu voor de Ommenaren, omdat dit vrijwel het hele seizoen al het geval is. Altijd moet ZVO/De Herberg terugvechten na een achterstand. Echter gebeurt dit voor ZVO/De Herberg 1 vanavond wel heel snel, via een zaalvoetbalaanval (driehoekje Bolks, M. Biemans en Soepenberg) uit het boekje, rondt Soepenberg simpel af bij de tweede paal en is het al snel 1-1.

ZVO/De Herberg heeft het betere van het spel, krijgt veel kansen, en lijkt dan ook op weg naar de 1-2. Deze komt na een kwartiertje spelen ook, Soepenberg is
on fire en legt zijn tweede van de avond in het mandje, 1-2. De roodhemden dicteren het spel en bepalen het tempo van de wedstrijd. Ook staat de organisatie direct al goed in de eerste helft en wordt ASVD alleen via individuele opvliegingen gevaarlijk. Toch komt de 1-3 er niet, maar wordt vlak voor rust de 2-2. Tegen de verhoudingen in, maar ZVO/De Herberg laat zich niet van de wijs brengen. Het krijgt voor rust nog wat kleine mogelijkheden, maar weet voorlopig nog even niet op een voorsprong te komen.

Ommenaren in de tweede helft wel effectief
Net als in de eerste helft weten de Drontenaren snel te scoren en komen ze deze wedstrijd opnieuw op voorsprong, 3-2. Geen paniek voor ZVO/De Herberg, want de organisatie staat nog altijd goed en de aanvallen zijn dreigend. Het levert ook direct rendement op als M. Biemans een balletje leep voor de keeper langs sleept en Horsman bij de tweede paal de gelijkmaker kan binnen tikken, 3-3. Daarna gaat het hard. ASVD wordt overklast, schakelt niet of nauwelijks meer om, en krijgt in sneltreinvaart goals om de oren. De volgorde is nog lastig te achterhalen, maar in ieder geval maken M. Biemans (2x), R. Biemans, Horsman en Soepenberg er nog vijf bij en loopt de uitploeg uit naar 3-8. ASVD doet in de slotfase nog wel wat terug, maar de 4-8 zorgt niet meer voor nervositeit en komt ook veel te laat.

Al met al een wedstrijd waarin ZVO/De Herberg eigenlijk van begin tot eind prima heeft gespeeld en nooit serieus in de problemen is gekomen. De 3 punten zorgen er voor dat ZVO/De Herberg voorlopig weer stijgt naar plekje 5 op de ranglijst.

Aankomende maandag staat de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Dan is om 20:15 Sporting Harderwijk 1 de tegenstander.Sponsoren