Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 komt slecht begin niet meer te boven

ZVO/De Herberg 1 – IFC Donaci 1 (5-6)

Na de overwinning tegen VSCO’61 1 kan ZVO/De Herberg op maandag 21 november goede zaken doen om zich wat stabieler te nestelen in de subtop. Tegenstander deze avond is IFC Donaci. Deze club uit Zwolle draait mee in de top drie en dus weten de Ommenaren dat dit een zware kluif is. Een goed begin is daarom een must, als er weer zo wordt begonnen als de afgelopen wedstrijden wordt het lastig om dit nog recht te trekken. Wat betreft de selectie: alleen Jansen is afwezig en dus kunnen we aantreden met een selectie van acht man.

Same shit, different day
Net als voorgaande wedstrijden begint ZVO/De Herberg opnieuw moeizaam. Het is weer te onrustig, houdt de bal te kort in de ploeg en de linies staan te ver uit elkaar. Op die manier is het voor IFC Donaci een koud kunstje om de ruimtes te vinden en Bennemeer onder vuur te nemen. Dit gaat nog even goed, maar al na een minuut of vijf staat het dik verdiend 0-1 voor IFC Donaci. ZVO/De Herberg probeert wel, maar is nog niet bij machte om aanvallend een vuist te maken. Er is te weinig dreiging naar voren en er is weinig geloof in het afronden van de kansen. Kleine kansjes bij de tweede paal komen er wel, deze schoten worden echter gemist of men sluit simpelweg te laat bij. Waar ZVO/De Herberg niet scoort, doet IFC Donaci dit wel. In een mum van tijd staat het 0-3 en lijkt het voor ZVO/De Herberg weer een niet te winnen inhaalrace te worden.

Deze inhaalrace krijgt vlak voor rust weer een wat realistischer aanzien omdat R. Biemans met een vrije trap de stand wat dragelijker maakt. Zijn harde knal vliegt door de muur en de keeper van IFC Donaci is daarbij kansloos, 1-3.

Same shit, different day
Net als voorgaande wedstrijden begint ZVO/De Herberg pas in de tweede helft weer echt op stoom te komen. De linies korter op elkaar en op die manier staat, zowel aanvallend als verdedigend, de organisatie weer een stuk beter. IFC Donaci komt dan ook meer onder druk te staan, maar uiteindelijk maken zij wel de 1-4. Toch lijkt dit ZVO/De Herberg niet van de wijs te brengen en blijft men standvastig aanvallen. Het levert dan ook resultaat op via Joosten, hij scoort twee keer en brengt de stand terug naar 3-4. IFC Donaci voelt de druk en krijgt bijna de gelijkmaker om de oren. De keeper van IFC Donaci houdt de stand echter in het voordeel van Donaci, met twee weergaloze reddingen.

ZVO/De Herberg krijgt het niet voor elkaar om daadwerkelijk de 4-4 te maken. En als je ze zelf niet maakt… Dan doet IFC Donaci dat natuurlijk wel. Via twee goed uitgespeelde counters wordt het uiteindelijk 3-6 en lijkt de wedstrijd beslist. Als ZVO/De Herberg kort daarna toch nog een terechte penalty mee krijgt en M. Biemans deze benut, wordt het opnieuw spannend. Joosten zet IFC Donaci helemaal onder druk als hij alweer zijn derde van de avond maakt, 5-6. Vlak na deze treffer fluit de scheidsrechter echter af en is de tijd op voor ZVO/De Herberg.

Opnieuw doet een slecht begin ZVO/De Herberg de das om. Nu is het zaak om dit over twee weken te voorkomen en een eerste helft neer te zetten zoals deze tweede. Op Sinterklaasavond, uit in Dronten, tegen ASVD. 

Sponsoren