Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 maakt het veel te spannend

ZVO/De Herberg 1 – SVI 2 (4-3)

Na de nederlaag tegen ZVV Ede 1 mag ZVO/De Herberg 1 op de laatste maandag van oktober revanche nemen en op zoek naar drie punten tegen SVI 2. Om in ieder geval aansluiting te houden met het linkerrijtje is een overwinning noodzakelijk. ZVO/De Herberg kan op jacht gaan naar de volle buit met een dubbele bezetting.

ZVO/De Herberg met initiatief
Al vroeg in de wedstrijd blijkt dat ZVO/De Herberg vanavond het spelbeeld bepaalt. SVI geeft ZVO de ruimte en zakt ver in, loerend op de counter. De blauwhemden krijgen al grote kansen, maar de afronding laat te wensen over. Dit is niet het geval voor SVI 2. Zij weten zich éénmalig goed onder de druk van ZVO/De Herberg uit te spelen en komen vrij voor de goal van Bennemeer. Dit betekent direct de 0-1, een domper voor de thuisploeg. ZVO laat het er echter niet bij zitten en blijft aanvallen. De kansen worden groter, onder andere Joosten krijgt een goede schietkans maar de keeper pareert zijn poging. Even later is het wel raak. Bolks weet bijna vanaf de achterlijn toch de korte hoek te vinden. Het balletje valt tussen de keeper en de paal in, 1-1. De verdiende gelijkmaker voor ZVO. Voor de rust scoren beide teams niet meer en dus volgt er nog een tweede helft waarin veel op het spel staat.

Slecht begin
In die tweede helft verandert het spelbeeld niet. ZVO/De Herberg blijft aanvallen en is geduldig op zoek naar mogelijkheden. In de tweede helft herhaalt de geschiedenis zich en is het opnieuw SVI 2 dat sterk countert en op voorsprong komt, 1-2. Tot overmaat van ramp staat het even later 1-3 en lijkt het een hels karwei te worden om nog terug te komen. Toch panikeert ZVO/De Herberg niet, zeker niet omdat Soepenberg enkele minuten later al de aansluitingstreffer op de borden zet. Ietwat gelukkig wordt zijn poging van richting verandert en verdwijnt de bal achter de keeper van de uitploeg, 2-3. ZVO/De Herberg blijft druk zetten en jaagt op de gelijkmaker. Die komt er, op naam van R. Biemans, 3-3.

Met nog zo’n vijf minuten op de klok lijkt een puntje zo goed als zeker, maar willen de Ommenaren meer. Bennemeer gaat meedoen als vijfde veldspeler. Dit resulteert vrijwel direct in de 4-3. Een dik verdiende voorsprong die tot stand komt door de welbekende harde uithaal van Bennemeer. Niet veel later fluit de scheids af en kan ZVO/De Herberg terugkijken op een prima wedstrijd, maar is het toch nog veel te lang spannend geweest.


De volgende wedstrijd staat voor 7 november op het programma. Opnieuw thuis. Tegenstander is dan Columbia 1 om 20:15.

Sponsoren