Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 weet niet te winnen in Ede

ZVV Ede 1 – ZVO De Herberg 1 (6-4)


Na een lange periode zonder wedstrijden, mag ZVO/De Herberg 1 op vrijdagavond 21 oktober weer de hal in, voor een uitwedstrijd tegen ZVV Ede 1. Met 3 afwezigen (Horsman, R. Biemans en Joosten) was de spoeling dun en kon ZVO/De Herberg 1 slechts op één wissel een beroep doen.


Stroef
ZVO/De Herberg 1 begint stroef aan de wedstrijd en de zaal zelf doet hier ook goed aan mee. Nog nooit speelde ZVO op zo’n verschrikkelijke Blokkervloer, waar het bij elke aanname maar afwachten was of de bal ook daadwerkelijk vooruit rolt. ZVO/De Herberg 1 had moeite met deze omstandigheden en ZVV Ede is hier natuurlijk al meer op aangepast. Dat blijkt ook uit het spel, want Ede wordt een stuk gevaarlijker dan ZVO/De Herberg. Toch duurt het even voordat ze zelf de score openen. Wel is het IJzebrink die de score voor de tegenstander opent. Op een wat ongelukkige manier verandert hij een corner van richting en heeft Bennemeer niet meer een reflex in huis om hier op te anticiperen, 1-0. Even later wordt het ook al 2-0 door een knappe individuele actie van de linkshalf van ZVV Ede. ZVO/De Herberg doet wel wat terug, maar komt niet verder dan kleine plaagstootjes. Het is dan ook niet verrassend dat de 3-0 eerder valt dan de aansluitingstreffer. Met een slimme voetbeweging weet de spits van Ede de stand op 3-0 te zetten.

Vlak voor rust komt dan toch de eerste goal voor ZVO/De Herberg 1, M. Biemans weet met een slimme lage schuiver de keeper te passeren bij een vrije trap, 3-1. Dit is tevens ook direct het sein voor de scheidsrechter om voor de rust te fluiten.

Meer dreiging
In de tweede helft is het direct duidelijk dat de wedstrijd meer gelijk op gaat en dat de kansen voor ZVO/De Herberg ook een stuk groter worden. Door nog eens een vrije trap komt de verdiende aansluitingstreffer dan ook. Opnieuw is het M. Biemans die scoort, dit keer met een zuivere pegel in de kruising, 3-2. Als er dan ook nog met één mannetje meer wordt gespeeld, omdat Ede een gele kaart krijgt, lijkt de gelijkmaker aanstaande. ZVO/De Herberg krijgt echter het deksel op de neus en krijgt juist in deze situatie de 4-2 tegen. Even later maakt Bolks, op aangeven van Jansen, wel de aansluitingstreffer. Bij de tweede paal kan hij de bal binnen tikken en de spanning terugbrengen in de wedstrijd, 4-3. Daarna speelt Bennemeer mee als vijfde man en worden er weer kansen gecreëerd door ZVO. De keeper van ZVV Ede heeft keer op keer een antwoord op de pegels van Bennemeer en met 2 goed afgemeten uitgooien zet hij tweemaal zijn voorhoedespelers voor een leeg doel en wordt het nog 6-3. Daarna zet M. Biemans de eindstand op de borden. Bolks kan vanaf de achterlijn het balletje nog terugleggen en M. Biemans scoort zijn derde van de avond.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten op een vloer waar niemand blij mee kan zijn. 31 oktober wordt er door de blauwhemden weer thuis gespeeld, op een prima vloer, tegen SVI 2 om 20:15. 

Sponsoren