Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

Eerste 3 punten voor ZVO/De Herberg 1

ZVO/De Herberg 1 – ZVV Sparta De Laak 2 (4-1)

Met de wedstrijd van afgelopen vrijdag nog in de benen, is het maandag 3 oktober alweer tijd voor wedstrijd vier in de hoofdklasse. Het eerste heeft in de afgelopen drie wedstrijden nog niet weten te winnen, al was dat in elke wedstrijd een mogelijkheid geweest. Tegenstander van vanavond is ZVV/Sparta de Laak 2. Vorig jaar werd er tot de laatste speelronde nog een verhit duel uitgevochten met ZVV Sparta 1 voor de titel in de hoofdklasse, maar ging Sparta er toch met de titel vandoor. Doordat ZVO/De Herberg 1 niet wilde spelen voor promotie naar de topklasse, wordt er dit jaar tegen het tweede van ZVV Sparta gespeeld. Alleen Jansen is vanavond afwezig en dus heeft ZVO/De Herberg 1 de beschikking tot drie wissels.

Herhaling van de geschiedenis
Net als in de voorgaande wedstrijden schiet ZVO/De Herberg 1 goed uit de startblokken en staat de organisatie direct goed. Sparta hanteert een hoog baltempo en beweegt veel door, maar ZVO/De Herberg staat solide en geeft niks weg. Hierdoor krijgt de thuisploeg zelf wel mogelijkheden, maar voorkomt de keeper van ZVV Sparta in de beginfase nog doelpunten van de blauwhemden. ZVO/De Herberg valt meer en meer aan en de 1-0 lijkt dan ook, net als in de vorige wedstrijd, in de lucht te hangen. Maar ook nu valt het de verkeerde kant op voor de Ommenaren. Het is Sparta dat via een snelle uitbraak Bennemeer weet te verschalken en dus kijkt ZVO/De Herberg na een sterke beginfase opnieuw tegen een achterstand aan, 0-1.

Druk druk druk
Nadat ZVO/De Herberg na een kwartiertje spelen dit tegendoelpunt te verwerken krijgt, wordt er besloten om ZVV Sparta bij momenten al wat meer onder druk te zetten. De uitploeg heeft hier moeite mee en dit levert meerdere keren balverlies voor Sparta op. Na 20 minuten is het zelfs zo dat Sparta helemaal niet meer onder de druk uitkomt en er een te kort balletje naar de keeper wordt gespeeld. De alerte Soepenberg is er als de kippen bij en komt er met een puntertje nog net tussen, een dik verdiende gelijkmaker, 1-1. Die 1-1 blijft staan tot aan de rust.

Veel beweging bij Sparta
Net als in de eerste helft blijft ZVV Sparta aan het begin van de tweede helft met veel beweging voetballen. Toch zakt het tempo in de wedstrijd iets en lukt het beide teams niet meer om het baltempo zo hoog te houden als in de eerste helft. Na kansen over en weer is het uiteindelijk M. Biemans die via een knappe individuele actie en dito schot ZVO/De Herberg 1 op een voorsprong van 2-1 zet. Langs de zijlijn deelt de net herstelde M. Biemans een panna uit en vanuit een moeilijke hoek weet hij de keeper te verrassen met een schot in het dak van het doel.

ZVO/De Herberg schiet hoop van Sparta aan gruzelementen
Tien minuten voor tijd staat nog altijd de 2-1 voorsprong op het bord. Het sein voor ZVV Sparta om een veldspeler in te brengen voor de doelman. ZVO/De Herberg komt hierdoor eventjes onder druk te staan, maar echt grote kansen krijgt Sparta in deze situaties niet. Ook omdat ZVO/De Herberg scherp en compact verdedigt. ZVO/De Herberg hanteert de uitgooien van Bennemeer als wapen voor snelle uitbraken om de verdediging van Sparta te kunnen verrassen in de omschakeling. In eerste instantie lijkt dit niet te lukken omdat de verdediger van Sparta er met zijn hoofd tussen komt, hij kopt de bal echter in de voeten van Bolks, die het overzicht bewaart en teruglegt op R. Biemans die de wedstrijd in het slot gooit, 3-1. Even later dikt R. Biemans zijn doelpuntentotaal nog wat aan en maakt hij vanaf de middenlijn de 4-1 en is het verzet van ZVV Sparta definitief gebroken. Al met al een goede wedstrijd van ZVO/De Herberg waarin er weer scherp en goed georganiseerd werd gespeeld. Dit keer levert het wel de volle buit op en mag ZVO/De Herberg tevreden zijn met de eerste overwinning van het seizoen.

De volgende wedstrijd staat pas voor de 21e van oktober gepland. Dan wordt er uit gespeeld tegen ZVV Ede 1 om 20:45. 

Sponsoren