Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

Opnieuw geen volle buit voor ZVO/De Herberg 1

ZVV Dynamo Lelystad 1 – ZVO/De Herberg 1 (1-1)

Na de onnodige nederlaag van vorige week stond op de laatste dag van september alweer de derde wedstrijd van de competitie op het programma. Voor het eerst dit seizoen kon ZVO/De Herberg 1 een beroep doen op dubbele bezetting op elke positie. 


ZVO/De Herberg verzuimt om afstand te nemen
Direct na het eerste fluitsignaal is het ZVO/De Herberg dat het betere van het spel heeft. ZVV Dynamo staat in de beginfase organisatorisch niet heel solide, waardoor de Ommenaren verschillende kansen krijgen. Op miraculeuze wijze weet de keeper echter enkele ballen te keren en ook staat de paal in de eerste minuten van de wedstrijd in de weg. Na een klein kwartier begint de ZVO-storm wat te liggen en beginnen de waardeverhoudingen minder ver uiteen te liggen. ZVV Dynamo krijgt wat kansjes, maar dit zijn voornamelijk afstandsschoten. Toch wordt Bennemeer als eerste gepasseerd, waardoor ZVO/De Herberg na een kwartier spelen tegen een onverdiende achterstand aan kijkt, 1-0.

Tot aan de rust blijft het wedstrijdbeeld een beetje hetzelfde. ZVO/De Herberg krijgt nog altijd goede mogelijkheden in de omschakeling, maar ZVV Dynamo staat verdedigend nu wat beter te spelen. ZVO zelf staat verdedigend ook prima, waardoor de thuisploeg in de tien minuten die resten tot de rust slechts één kans krijgen, deze wordt gemist en dus blijft de stand van 1-0 tot de rust staan.

Gevaar aan beide kanten
In de tweede helft worden de kansen aan beide kanten nog groter. ZVV Dynamo krijgt grote kansen, maar ook ZVO/De Herberg krijgt kansen zat. R. Biemans weet de wedstrijd met een vrije trap vanuit een lastige hoek gelijk te trekken. Met een harde pegel zet hij de stand op 1-1. Daarna krijgt ZVO nog meer kansen, maar wordt er met name in de eindpass verzaakt. Meerdere keren is het een 3 tegen 2 aanval, maar dit levert geen voorsprong op. Aan de andere kant weet de spits van ZVV Dynamo de bal bij de tweede paal toch net naast te krijgen en wordt er op de lat gekopt, waardoor ook in het doel van ZVO niet naar een bal gevist moet worden.

In de slotfase kunnen de drie punten nog naar de beide ploegen gaan, maar bij beiden ontbreekt er wat geluk en precisie om toch nog een goal te maken. ZVO speelt dus voor de tweede keer dit seizoen gelijk en wacht nog altijd op de eerste drie punten. Die kunnen er wellicht maandag al komen. Dan treedt men thuis aan tegen ZVV/Sparta de Laak 2. 20:15 in de Carrousel. 

Sponsoren