Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 krijgt lesje effectiviteit

ZVO/De Herberg 1 – WRZV 1 (3-5)


Nadat ZVO/De Herberg vorige week al in de eerste wedstrijd van de nul af kwam na een gelijkspel met PFC, mag er vandaag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gestreden worden voor de eerste drie punten. Tegenstander is WRZV 1 uit Zwolle, net als vorige week is ook deze tegenstander nieuw voor de Ommenaren.

Al direct grote kansen
Net als vorige week treedt ZVO/De Herberg aan met acht man. Grote afwezige is de ervaren kracht IJzebrink, maar daartegenover staat het debuut van nieuwe aanwinst Niels Jansen. Iets na 20.00u wordt er voor het eerst gefloten voor de aftrap van de wedstrijd. Al snel krijgt ZVO/De Herberg grote kansen, maar Bolks helpt deze kans om zeep en weet zijn ploeg niet direct op een voorsprong te zetten. De thuisploeg speelt nog niet zo goed georganiseerd als normaal, maar toch wordt WRZV nog niet heel gevaarlijk. Kansen komen er aan beide kanten, maar weer weet Bolks zijn kans te verkwanselen.

Op achterstand
En als je zelf niet weet te scoren is het een kwestie van tijd voordat de tegenstander dat wel doet. Dit gebeurt ook, na een slechte corner leidt ZVO/De Herberg een tegenaanval van de tegenstander in en wordt Bennemeer in de counter gepasseerd. De blauwhemden krijgen wel kansen, maar weten dit niet om te zetten tot doelpunten. Zowat elke speler krijgt wel kansen, maar niemand lukt het om de keeper te passeren. Bennemeer wordt aan de andere kant wel verslagen, na een rebound uit een vrije trap, 0-2. Met deze domper gaat ZVO/De Herberg uiteindelijk ook de rust in.

Direct de aansluitingstreffer
Na rust weet ZVO/De Herberg dan toch de doellijn te passeren en geeft M. Biemans het goede voorbeeld na een goedlopende aanval, 1-2. Het lijkt het sein voor de Ommenaren om door te drukken en de wedstrijd te laten kantelen. Daar lijkt het ook even op, maar daarna wordt er door een persoonlijke fout toch weer een goal weggeven, waardoor het verschil opnieuw twee doelpunten is. De thuisploeg moet meer risico in het spel leggen en gaat af en toe al met Bennemeer meespelen. Nadat Bennemeer een gele kaart krijgt na een glijpartij zonder iemand te raken, wordt de situatie voor ZVO/De Herberg helemaal penibel. Toch weet gelegenheidskeeper R. Biemans de schade te beperken. Even later weet WRZV toch uit te lopen naar 1-4 en 1-5 en lijkt de overwinning voor ZVO/De Herberg vervlogen.

Slotoffensief komt te laat
In de slotfase blijft ZVO nog wel drukken en krijgt het kans op kans, maar net als in de eerste helft wordt hier niet zuinig mee omgegaan en is de effectiviteit ver te zoeken. Toch weet Bolks nog de 2-5 te scoren en R. Biemans nog de 3-5, maar deze doelpunten komen te laat om de spanning nog echt terug te brengen. ZVO verliest dus voor het eerst sinds lange tijd weer en heeft nog altijd niet de eerste drie punten van het seizoen te pakken.

Al met al een wedstrijd waar ZVO/De Herberg veel kansen laat liggen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Volgende week vrijdag mag er in Lelystad revanche worden genomen en kan men tegen ZVV Dynamo alsnog voor de drie punten gaan. 

 

Sponsoren