Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 trapt seizoen af met één punt

PFC / Pro Sport Centrum 2 – ZVO/De Herberg (3-3)

Na het succesvolle seizoen waarin ZVO/De Herberg 1 tot aan de laatste competitieronde meestreed om het kampioenschap, begint iedereen in 2016 weer op nul. De Ommenaren maakten geen gebruik van hun recht om play-offs voor promotie te spelen, dus ook dit jaar treedt men aan in de Hoofdklasse. Met het vertrek van Broek (in eerste instantie naar ZVO/De Herberg 3, maar uiteindelijk toch naar Curaçao) en Rensink blijven nog zeven spelers de selectie trouw. Daarbij maakt Peter Joosten de overstap van 2 naar 1 en kan ook Niels Jansen binnenkort gepresenteerd worden in de Carrousel, waardoor er goed wordt ingespeeld op de vrijgekomen plekken.

Na slechts één gezamenlijke training is het voor ZVO/De Herberg 1 op 12 september al tijd om de eerste competitieminuten te maken. Dit jaar spelen de blauwhemden in een competitie met vele nieuwe opponenten, waarvan PFC/Pro Sport Centrum 2 er één van is.

Direct in de organisatie
Ondanks het feit dat er niet vaker samen is getraind, weet ZVO/De Herberg direct de organisatie van vorig jaar weer op te pakken. PFC laat zien dat het kwaliteiten heeft en wordt zo nu en dan gevaarlijk voor de goal van ZVO/De Herberg. Bennemeer keept sterk en heeft keer op keer een fantastisch antwoord op de schoten van de thuisploeg. ZVO/De Herberg zelf krijgt wat kleinere mogelijkheden, maar van uitgespeelde aanvallen is dan nog niet echt sprake.

Ruben Biemans zet ZVO/De Herberg op voorsprong
Toch is het de uitploeg die als eerste een doelpunt op het bord weet te zetten. Ruben Biemans gaat verder met waar hij vorig seizoen was gebleven en schiet een vrije trap loepzuiver binnen. Keeper kansloos, 0-1. Vervolgens begint het spel wat meer te golven en worden de ruimtes ietsje groter. ZVO/De Herberg wordt soms ver terug gedreven, maar weer heeft Bennemeer keer op keer goede reflexen in huis. Maarten Biemans en Peter Joosten krijgen nog schotkansen, maar kunnen de voorsprong niet uitbreiden voor rust. Zodoende blijft de 0-1 op het bord staan na 25 minuten.

Te ver teruggedrongen
In de tweede helft herhaalt het spelbeeld zich en ontstaan er kansen aan beide kanten. ZVO/De Herberg wordt echter steeds vaker onder druk gezet en wordt teruggedrongen. Na vijf minuten in de tweede helft wordt het verzet van ZVO/De Herberg gebroken en wordt de stand opnieuw gelijk getrokken, 1-1. Nog eens vijf minuten later krijgt ZVO/De Herberg een tweede goal om de oren. Na tien minuten is de voorsprong verdwenen en is het zaak voor ZVO/De Herberg om meer druk naar voren te zetten. Dit gebeurt ook en het levert dan ook kansen op. Joosten, Bolks en Maarten Biemans krijgen kansen, maar ook de keeper van PFC staat stevig op zijn post.

Terug in de wedstrijd
Na een intrap diep op de helft van PFC weet ZVO/De Herberg toch de keeper te verslaan. Bolks ontvangt de bal en legt hem neer voor Maarten Biemans, die leep het balletje van dichtbij laag langs de keeper kan schieten, 2-2. Met nog 5 minuten op de klok gaat ZVO/De Herberg op jacht naar meer en beginnen de ruimtes aan beide kanten groter te worden. Verre uitgooien van Bennemeer leveren gevaar op, maar uiteindelijk weet PFC het beste van deze ruimte gebruik te maken en zetten ze de 3-2 op de tabellen, vlak voor tijd. Met nog 2 minuten te gaan is het voor ZVO/De Herberg direct het sein om Bennemeer mee te laten voetballen. Met 5 Ommenaren op de helft van de tegenstander is het voor PFC nu vooral een kwestie van tegenhouden. Dit doet de keeper van de thuisploeg twee keer naar behoren als hij de schoten van Bennemeer pareert. Op een derde vuurpijl heeft hij geen antwoord en daardoor verdwijnt de bal in het zijnetje, 3-3. Na de aftrap van PFC is het ook direct gedaan met de wedstrijd en houden beide ploegen één puntje over aan deze wedstrijd

De volgende wedstrijd van ZVO/De Herberg 1 wordt thuis gespeeld. Maandag 19 september is de Carrousel vanaf 20.00 het theater voor de thuiswedstrijd tegen WRZV Zwolle 1.

Sponsoren