Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 heeft het lang lastig tegen DZVV 1

ZVO/De Herberg 1 – DZVV 1 (2-1)

Na de overtuigende winst tegen Excelsior ’31 mag de hoofdmacht van ZVO/De Herberg maandagavond aantreden tegen DZVV 1. Een ploeg die in de onderste regionen bivakkeert, maar wel een ploeg die het ZVO/De Herberg in Denekamp lastig maakte. Een blik op de top van de ranglijst leert dat ZVO/De Herberg bij winst op 1 punt kan komen van koploper ZVV Sparta (al is dat met één wedstrijd meer). Het achttal van ZVO – Broek ontbreekt vandaag - weet dus wat ze te doen staat.

Onrustig
Net als in de vorige wedstrijd tegen Excelsior ’31 blijft het lang 0-0. ZVO heeft voornamelijk het balbezit, maar heeft moeite om een opening te vinden in de verdediging van DZVV. De blauwhemden spelen erg onrustig en hierdoor wordt er ook veel balverlies geleden. Met name de bal naar de spits wordt vaak onderschept, waardoor DZVV er in de counter soms kan uitkomen. Toch weten ze niet te scoren, doordat ZVO het in de omschakeling niet laat af weten. Ook Bennemeer staat als een huis en houdt zijn doel voorlopig schoon. Rensink krijgt voor rust de grootste kans, maar vlak voor de doellijn wordt hij gestuit, waardoor er niet gescoord kan worden. ZVO/De Herberg blijft in het restant van de eerste helft druk naar voren zetten, krijgt ook kansen, maar de keeper van DZVV keept eveneens sterk. Hierdoor gaan beide teams rusten met een 0-0 stand.

Deksel op de neus
Na rust ontstaat er hetzelfde spelbeeld. ZVO heeft vaak de bal, maar DZVV blijft gevaarlijk in de counter. De thuisploeg zet in de tweede helft wat minder druk naar voren, maar kiest vooral momenten om volle bak naar voren te spelen. Opbouwend komt ZVO/De Herberg er nog steeds niet door en DZVV krijgt goede kansen om op een 0-1 stand te komen. Bennemeer stopt echter 2 keer 1 op 1. Toch krijgt ZVO na 10 minuten het deksel op de neus. Uit een counter weet DZVV toch de 0-1 te maken, een doelpunt dat een beetje in de lucht hing.

Slotoffensief
Na dit doelpunt gaat Bennemeer vrijwel direct meedoen. Met enkele afstandsschoten die rakelings over vliegen sticht hij meteen gevaar. Toch wil het balletje er nog steeds niet in. Als even later ook nog Maarten wordt neergelegd in de cirkel, maar de scheidsrechter niet fluit, lijkt de tijd te gaan dringen voor ZVO/De Herberg. Zeker als DZVV van eigen helft een kans krijgt om op een leeg doel te schieten. ZVO/De Herberg heeft hier wat geluk en ziet de bal op de paal gaan. Zo blijft het 0-1 en blijft ZVO het spel bepalen. Uiteindelijk is het R. Biemans die eindelijk de keeper van DZVV weet te verslaan en de gelijkmaker maakt, 1-1.

Bennemeer blijft meedoen en na enkele gevaarlijke schoten is het dan eindelijk raak. Luid gejuich bij ZVO en het publiek, maar de scheidsrechter keurt de bal af omdat Rensink gehinderd zou hebben. Rensink speelt de vermoorde onschuld, onschuldig zal hij dan ook wel geweest zijn. Even later is het weer Rensink die een belangrijke rol speelt bij de winnende goal. Op de achterlijn geeft hij blind een hakje, waarbij Bolks uiteindelijk op de juiste plek staat. Een niet te missen kans en dus maakt hij de bevrijdende 2-1 in de slotminuut. De scheidsrechter fluit daarna vrij snel af en dus mag ZVO weer een overwinning bijtekenen.

ZVO/De Herberg doet goede zaken en staat nu nog steviger in de top 3. Volgende week vrijdag staat de wedstrijd tegen Sparta Enschede op het programma.

Sponsoren