Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 blijft bovenin meedoen

Excelsior ’31 2 – ZVO/De Herberg 1 (2-7)


De Hoofdklasse G nadert haar einde en met nog 4 wedstrijden op het programma maakt ZVO/De Herberg nog altijd aanspraak op de titel. Hier is wel wat geluk voor nodig en eveneens een overwinning op concurrent Excelsior ’31 2. De afgelopen jaren had ZVO het altijd moeilijk in Rijssen, maar een achttal van ZVO mag daar vandaag verandering in brengen. Keeper Bennemeer werd gedwongen om veldvoetbal voorrang te geven en Broek was hard aan het werk. Logtenberg wilde tijd vrijmaken om Bennemeer te vervangen en de ervaren doelman deed dat uitstekend.  

ZVO verdeelt en heerst
In de beginfase start ZVO/De Herberg direct sterk. In tegenstelling tot enkele vorige wedstrijden is de uitploeg dit keer wel vanaf het eerste fluitsignaal scherp. Echte grote kansen komen er nog niet, maar ook Excelsior weet weinig te creëren. ZVO heeft het balbezit en komt langzaam aan steeds dichter bij de goal van Excelsior. De mogelijkheden worden wat groter en er komen meer pogingen uit de tweede lijn. De sterk keepende doelman van de thuisploeg houdt echter keer op keer zijn doel schoon en dus blijft die 0 op het bord staan.

Gelijke stand
In het eerste kwartier was ZVO duidelijk de betere ploeg, maar hierna volgen tien sterke minuten van de thuisploeg. Toch weten ook zij niet heel gevaarlijk voor de goal te komen. Het heeft wat weg van een schaakwedstrijd, waarbij er tactisch wordt gespeeld door beide ploegen. Beide teams kiezen hun momenten om druk te zetten en kiezen ook hun momenten om in te zakken. Omdat beide teams dit gedisciplineerd doen, wordt de rust dan ook met een 0-0 stand bereikt.

Snelle verandering
Na rust wordt er snel verandering gebracht in het feit dat er niet wordt gescoord. Al snel is het Excelsior ’31 dat via een snelle aanval Logtenberg weet te passeren, enigszins onverdiend kijken de bezoekers tegen een achterstand aan. Toch duurt het niet lang voordat Rensink de stand gelijk trekt. Uit een kort genomen corner weet Bolks op goal te schieten, de bal wordt niet goed verwerkt door de keeper, waardoor Rensink makkelijk de bal kan binnentikken. Rensink raakt op stoom en schiet ook de 1-2 binnen. Hierna golft het spel op en neer en komen er wat kansen aan beide kanten. Toch is het ZVO/De Herberg dat opnieuw weet te scoren. Dit keer is het Soepenberg die ZVO naar een bevrijdende marge van 2 schiet, 1-3.

Rensink, Rensink, Rensink
ZVO blijft gevaarlijk en lijkt de overwinning bijna veilig te kunnen stellen door op een 1-4 voorsprong te komen. Dit gebeurt ook, opnieuw is het de messcherpe Rensink die de keeper weet te passeren met een strakke schuiver in de korte hoek. Toch is deze vreugde van korte duur. Excelsior neemt direct het besluit om de keeper mee te laten voetballen en dit werpt direct vruchten af. Hij weet van afstand Logtenberg te passeren, 2-4. Nadat Soepenberg dan ook nog een gele kaart krijgt wordt het zowaar nog benauwd voor ZVO. De thuisploeg weet gelukkig niet te profiteren van deze man-meersituatie. Het is zelfs zo dat ZVO in deze twee minuten wel weet te scoren. Op het middenveld verovert ZVO de bal, waarna R. Biemans de bal in het lege doel weet te schieten, 2-5. Daarna is het verzet van Excelsior ’31 wel gebroken en kan Rensink nog eens zijn goeie dag verzilveren. Hij scoort zijn vierde van de avond en maakt de 2-6. Later krijgt R. Biemans ook nog vrije doorgang en kan hij de bal het doel in lopen, 2-7. Daarmee bepaalt hij ook de eindstand.

Door deze overwinning passeert ZVO Excelsior ’31 op de ranglijst en nadert het tot op één puntje van Sparta Nijkerk (wel met een wedstrijd minder) en TFC. Maandag 4 april speelt ZVO thuis tegen DZVV. 

 

 

Sponsoren