Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/De Herberg 1 beslist het in de tweede helft

ZVO/De Herberg 1 – Jong Eagles 1 (7-3)

Na het gelijke spel tegen koploper ZVV Sparta Nijkerk stevent de Hoofdklasse G af op een zinderende ontknoping. Nog 4 ploegen maken een realistische kans op de titel, waaronder dus ZVO/De Herberg 1. Wil de ploeg uit Ommen mee blijven doen in deze titelstrijd, dan moet het vandaag winnen tegen nummer 8 Jong Eagles 1. In de uitwedstrijd werd met moeite een puntje gepakt, toen knikte Horsman in de laatste minuut ZVO naar de gelijkmaker. Iedereen was vandaag aanwezig, waardoor ZVO/De Herberg weer met dubbele bezetting kon aantreden in deze belangrijke wedstrijd.

Slappe beginfase
ZVO/De Herberg is vooraf – op papier – de grote favoriet, maar in de beginfase is hier weinig sprake van. ZVO speelt slap en creëert weinig. De thuisploeg laat zich te vaak aftroeven in de duels en mist felheid. Jong Eagles komt na enkele minuten dan ook verdiend op voorsprong. Bennemeer laat een lange bal los, waarna de spits van Jong Eagles gemakkelijk kan binnen tikken, 0-1. Ondanks de slappe beginfase raakt ZVO niet in paniek. IJzebrink geeft enkele minuten later dan ook het goede voorbeeld, door de 1-1 te maken. Hij staat alert bij de tweede paal en weet zijn goede vorm nog wat beter in de verf te zetten. Het lijkt er op dat ZVO/De Herberg de smaak te pakken heeft en door kan denderen naar meer. Niets is echter minder waar als Jong Eagles toch op voorsprong komt. Een afstandsschot is Bennemeer te machtig en opnieuw kijkt ZVO tegen een achterstand aan, 1-2.

Gelijkmaker voor rust
ZVO speelt vervolgens matig, ongelukkig, slordig en zonder veel beweging. Jong Eagles heeft dan ook weinig moeite om de voorsprong vast te houden. Toch blijft ZVO/De Herberg geduldig en forceert het niet. Door het verhogen van het baltempo komen er uiteindelijk toch kleine mogelijkheden voor de blauwhemden. Na enkele gevaarlijke aanvallen is het uiteindelijk Soepenberg die de gelijkmaker de touwen in schiet. Na een knappe actie schiet hij de bal hoog de korte hoek in, keeper kansloos, 2-2. Dit is uiteindelijk ook de ruststand.

Kansen leveren nu wel doelpunten op
Na rust komt ZVO/De Herberg beter in de wedstrijd. Er ontstaan meer kansen, het tempo ligt hoger en de organisatie staat beter. Toch is het weer Jong Eagles dat op voorsprong komt, Bennemeer wordt opnieuw van afstand gepasseerd. Een mentale domper, maar Rensink weet met een strakke assist er voor te zorgen dat de gelijkmaker snel gemaakt kan worden door Broek, 3-3. Jong Eagles, met slechts 2 wissels, krijgt het dan in de omschakeling wat moeilijker. De kansen worden groter voor ZVO en het is dan ook wachten op de voorsprong. Uiteindelijk krijgt Bolks een vrijgeleide van de Jong Eagles-verdediging en mag hij onbedreigd doorlopen naar de keeper. Met een puntertje met links faalt hij niet, 4-3. Voor de thuisploeg de eerste voorsprong in deze wedstrijd.


Verzet gebroken
Na deze 4-3 lijkt het verzet van Jong Eagles helemaal gebroken. Met lange ballen wordt zo af en toe nog wat gevaar gesticht, maar Bennemeer hoeft niet meer serieus in actie te komen. De keeper van Jong Eagles wel, hij krijgt steeds meer werk te doen en houdt de marge voor zijn team nog knap op 1. Tot dat R. Biemans na een knappe ZVO-aanval de bal in een leeg doel kan schieten, 5-3. Conditioneel is Jong Eagles opgebrand. Broek en R. Biemans maken daar nog dankbaar gebruik van en vergroten de voorsprong nog naar 7-3.

Een slappe eerste helft is voor ZVO/De Herberg gelukkig niet fataal. In de tweede helft was de effectiviteit er wel, waardoor er uiteindelijk toch nog ruim werd gewonnen van Jong Eagles. Volgende week donderdag staat in Rijssen een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Excelsior’ 31. Mocht die wedstrijd gewonnen worden, dan is de titel voor ZVO nog steeds niet uitgesloten. 

Sponsoren