Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

Hoofdklassekraker ZVO/De Herberg 1 onbeslist

ZVV Sparta De Laak 1 – ZVO/De Herberg 1 (2-2)

Vrijdagavond 26 februari 20.30, het tijdstip voor een kraker in de Hoofdklasse G. Soevereine koploper ZVV Sparta 1 is de opponent en sporthal Corlaer de locatie. ZVO/De Herberg 1 heeft in de afgelopen wedstrijden wat mindere resultaten laten zien en is weggezakt tot plek 3, waardoor de titel uit het zicht lijkt. Maar mocht er vanavond gewonnen worden, dan kunnen de Ommenaren de titelaspiraties wellicht nieuw leven in blazen. Broek, kersvers vader M. Biemans en Horsman ontbreken vanavond. Daarmee komt ZVO 1 op 6 man, maar Veneberg (ZVO 5) is bereid om zijn vrije vrijdagavond op te offeren, waarvoor dank.

Zuinig
ZVV Sparta heeft wel de beschikking over dubbele bezetting, dus voor de blauwhemden is het zaak om – met slechts 2 wissels – zuinig te spelen. Er wordt compact gespeeld en de loopacties van Sparta worden vaak goed opgevangen. Het enige gevaar dat de thuisploeg sticht komt er aan de hand van afstandsschoten. Maar deze worden gekraakt, gepareerd of naast gekeken. Toch weet de koploper als eerste te scoren. Een harde diagonale pass richting de tweede paal kan niet onderschept worden, waardoor het een koud kunstje is om de 1-0 achter Bennemeer te prikken. Ondanks het feit dat ZVO/De Herberg weinig weggeeft kijkt het toch tegen een achterstand aan. Al duurt dit niet lang. IJzebrink krijgt het op de heupen en scoort met een zelden geziene pegel. Vanaf 20 meter denkt hij niet na en jankt hij de bal de kruising in, keeper kansloos, 1-1. Een juiste afspiegeling van de werkelijkheid.

Weinig uitgespeelde kansen
ZVO heeft daarna even het betere van het spel en de wedstrijd lijkt wat te kantelen. Maar ook Sparta staat compact te verdedigen en vangt ZVO/De Herberg goed op. Het zorgt er voor dat er aan beide kanten weinig uitgespeelde aanvallen te zien zijn. Opnieuw moet het gevaar komen van afstandsschoten, maar dit levert niet direct een doelpunt op. Totdat Sparta een afstandsschot van richting ziet veranderen, waardoor Bennemeer machteloos de verkeerde hoek in gaat, 2-1. ZVO laat zich niet van de wijs brengen en blijft aandringen. Veneberg, Rensink en Bolks krijgen kleine kansjes maar weten de gelijkmaker nog niet op het bord te zetten. Ook Sparta weet voor rust niet meer te scoren, waardoor de rust wordt bereikt met een 2-1 stand.

Onveranderd
Naar rust verandert er weinig, maar worden de kansjes voor ZVO groter en groter. Sparta blijft ook zeker gevaarlijk, maar ZVO/De Herberg weet via een vrije trap van R. Biemans op gelijke hoogte te komen, 2-2. Sparta probeert daarna om weer de voorsprong te zoeken, maar is niet bij machte om ZVO haar wil op te leggen. Het is dan ook ZVO dat via Rensink, Bolks en Veneberg zeer goede mogelijkheden krijgt om de wedstrijd zelfs in Ommens voordeel te beslissen. De keeper of het houtwerk staat echter in de weg. Aan de andere kant is het voornamelijk Bennemeer die in de weg staat. Opnieuw moet hij in actie komen bij enkele gevaarlijke afstandsschoten, maar hij weet deze keer op keer te pareren. ZVO verdedigt compact en geeft Sparta geen ruimte om kort bij de goal te komen.

Nog kans op meer
ZVO/De Herberg weet via een prachtig uitgespeelde aanval nog bijna de 2-3 te maken, maar Veneberg vindt de buitenkant van de paal. Helaas wordt deze aanval niet bekroond tot een doelpunt, want anders was ZVO er zelfs met de volle buit vandoor gegaan. Sparta weet namelijk in de slotfase weinig meer te creëren, waardoor de 2-2 als einduitslag wordt ingevuld op het wedstrijdformulier.

Al met al een terechte uitslag. Sparta kreeg meer kansen, maar ZVO kreeg de betere kansen. Door het gelijke spel wordt het weer ongemeen spannend in de hoofdklasse G. Excelsior ’31 doet zonder te spelen goede zaken en hijgt Sparta nu in de nek. ZVO heeft op papier nu een redelijk makkelijk programma tot aan het eind van het seizoen. De top 7 (op uitzondering van Excelsior ’31) heeft ZVO nu al 2 keer gehad, dus wie weet wat er nog allemaal mogelijk is.

7 maart staat om 20.15 de thuiswedstrijd tegen Jong Eagles 1 op het programma. In de Carrousel is iedereen welkom.

Sponsoren