Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

Soepenberg onder vuur

Na de zeldzame nederlaag van vorige week, tegen TFC Three Musketeers 1, was het voor ZVO/De Herberg 1 vandaag zaak om tegen Drienerlo 1 wel weer de drie punten te pakken. Drienerlo is inmiddels iets afgezakt op de ranglijst, ondertussen bezet ZVO/De Herberg nog steeds een knappe tweede plaats. Om nog enige aansluiting met koploper ZVV Sparta Nijkerk te houden, moest er vandaag gewonnen worden. Met een voltallige selectie werd om 20.05 afgetrapt voor een spannende wedstrijd.

Slappe beginfase
Net als vorige week begon ZVO/De Herberg slap aan de wedstrijd. Omdat de wedstrijd om 20.00 stond ingepland, in plaats van de gebruikelijke 20.15, was de warming-up ook van zeer korte duur. Of het daaraan heeft gelegen, zullen we nooit weten. Feit is wel, dat ZVO/De Herberg in de beginfase, de ploeg is met het meeste balbezit. Echte kansen levert dit nog niet op. Ook Drienerlo creëert niet veel, maar wordt door ZVO/De Herberg geholpen. Een zeldzaam foutje van Bennemeer, hij trapt de lange bal op de borst van een speler van Drienerlo, waarna deze de weg vrij heeft naar het doel. 0-1.

Op en neer
Na die 0-1 verandert er weinig aan het spelbeeld. Het spel golft op en neer, en zowel ZVO/De Herberg als Drienerlo worden alleen gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn. Tot het moment dat een goedlopende aanval van ZVO/De Herberg, door toedoen van Soepenberg wordt verwerkt tot doelpunt. De verdiende 1-1 en tevens een juiste weerspiegeling van de krachtsverhouding op dat moment. Het is ZVO/De Herberg dat vervolgens voor het eerst op voorsprong komt. Man-in-vorm R. Biemans knalt hard raak, 2-1. Vlak voor rust doet Drienerlo toch wat terug. Een harde voorzet op de tweede paal, wordt door Bennemeer getoucheerd, waardoor R. Biemans niet meer kan anticiperen om de assist te voorkomen. De aanvaller van Drienerlo is alert en schiet de bal hard binnen, 2-2. Die gelijkmaker staat ook op het bord, als de scheidsrechter voor de rust fluit.

Balbezit, balbezit, balbezit
Na rust is het ZVO/De Herberg dat nog meer balbezit heeft dan in de eerste helft. Drienerlo wacht geduldig af en loert op een foutje in de opbouw van ZVO/De Herberg. Die kleine foutjes komen er ook, maar mede door Bennemeer, lukt het Drienerlo nog niet om dit af te straffen. Ondertussen krijgt Soepenberg een grote kans op de 3-2, maar hij vindt de paal op z’n weg. Even later is het R. Biemans die goede zaken doet in de topscoorderscompetitie en zijn tweede van de dag maakt. Opnieuw een hard geplaatst schot, dit keer wel 3-2. Ook Broek raakt met een afstandsschot nog de paal/lat. Zijn schot verdwijnt echter niet over de lijn. R. Biemans ziet een fenomenaal schot richting de kruising, gekeerd worden door een goede reflex van de Drienerlo keeper. Daardoor blijft Drienerlo gevaarlijk dichtbij. Drienerlo komt zelfs weer op gelijke hoogte, Bennemeer heeft nog een knappe reflex in huis op een schot dat van richting wordt veranderd, maar kan niet voorkomen dat de rebound binnen wordt geschoten, 3-3. Een domper voor ZVO/De Herberg.

In de laatste minuten van de wedstrijd valt een lange bal van Drienerlo achter de verdediging van ZVO/De Herberg, met een knappe volley weet de aanvaller Bennemeer in de korte hoek te passeren, 3-4. Toch lijkt ZVO/De Herberg nog de 4-4 te gaan maken. Bolks wordt echter neergelegd door de keeper, maar de scheids weigert een penalty te geven. Als IJzebrink daarna de afvallende bal wint en op weg is naar de gelijkmaker, wordt ook hij onreglementair naar de grond gewerkt. Opnieuw fluit de scheids niet, waardoor Drienerlo in de counter nog de geflatteerde 3-5 op de tabellen kan zetten.

Een wedstrijd waarin ZVO/De Herberg onterecht het onderspit delft. Zeker met het oog op de volgende wedstrijd, tegen koploper ZVV Sparta Nijkerk, is dit een gevoelige klap. Die wedstrijd staat pas 25 februari op het programma, in Nijkerk. Na twee nederlagen wordt het inmiddels heet onder de voeten van leider Soepenberg, hij en zijn team hebben dan een goed resultaat nodig.

Sponsoren