Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/Café de Herberg 1 wint verdiend

 

Na het gelijke spel tegen Jong Eagles kwam er een einde aan de reeks van overwinningen die ZVO dit seizoen al behaalde. Tegen Ruurlo was het zaak om weer een eerste stap te zetten in een nieuwe reeks. In de uitwedstrijd bleek het een geduchte tegenstander. ZVO won weliswaar, maar had qua geluk toen niet te klagen. Voor het eerst dit seizoen was de selectie van ZVO compleet.

Vroege achterstand
De Ommenaren krijgen in de beginfase ruimte om te voetballen. Ruurlo, degradant uit de topklasse, zakt in en wacht op het juiste moment. ZVO laat in de eerste minuten het balletje rond gaan, maar toch is het Ruurlo dat de openingstreffer op de tabellen zet. Een kleine domper, maar ZVO laat zich dit seizoen maar moeilijk van de wijs brengen. De kansen van ZVO worden groter en groter, maar in de afwerking is het allemaal wat ongelukkig. Totdat R. Biemans de stand gelijk trekt met de verdiende gelijkmaker, 1-1. Zijn bal verdwijnt hard in de lange hoek.


Sterke fase

De blauwhemden verdedigen goed en geven maar weinig weg. Er wordt iets meer druk gezet op Ruurlo, uiteindelijk leidt dit tot de 2-1 voorsprong. Bolks weet de keeper te verschalken met een punter in de kruising. Ruurlo komt er daarna maar moeilijk uit. Het is dan ook ZVO dat vlak voor rust nog verder uit loopt. Uit een corner maakt ZVO de 3-1, R. Biemans weet de bal achter de keeper te frommelen.

Begin tweede helft

Vlak na rust dringt Ruurlo aan, maar echt grote kansen krijgt de uitploeg niet. Ook zij zijn wat ongelukkig in de eindpass en de afronding en bovendien staat Bennemeer weer sterk te keepen. Toch komt de aansluitingstreffer er eerder dan de 4-1. Ruurlo komt er in een counter snel uit, waarna Bennemeer laag in de verre hoek wordt gepasseerd, 3-2. Toch herstelt ZVO de orde snel. Met een harde pegel van afstand brengt R. Biemans de marge weer naar 2, 4-2.  

Heer en meester
In het restant van de tweede helft probeert Ruurlo opnieuw aan te dringen, maar dit offensief houden ze maar een paar minuten vol. Echte grote kansen komen er nauwelijks en anders staat Bennemeer als een huis. Met zijn fantastische uitgooien weet ZVO redelijk gemakkelijk onder de druk van Ruurlo uit te komen. Bovendien zorgt dit zelfs meerdere keren voor gevaar, maar toch duurt het even voordat de verlossende 5-2 valt. M. Rensink weet met een formidabele voetbeweging een slechte bal toch om te zetten tot doelpunt, 5-2. Na die 5-2 is het verzet van Ruurlo gebroken en bepaalt ZVO het spelbeeld. M. Biemans weet dan ook zijn doelpuntentotaal nog wat op te krikken met de 6-2. Door een man-meer-situatie kan hij de keeper op het verkeerde been zetten en scoort hij in de korte hoek. Met nog een formidabele uitgooi weet Bennemeer de 7-2 nog in te leiden. Hij legt de bal perfect op de krullenbol van Horsman, die vervolgens de bal perfect klaarlegt voor een volley van Broek, 7-2.

Al met al een prima wedstrijd van ZVO, waarbij vooral een tweede helft mag worden onthouden waarin vrijwel niets werd weggegeven. En ook IJzebrink schoot nog hard op de paal. Volgende week speelt ZVO opnieuw op maandag, uit bij TFC Three Musketeers.

 

Sponsoren