Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO/Café de Herberg 1 krijgt te weinig

In de eerste wedstrijd van 2016 stond de inhaalwedstrijd tegen Jong Eagles 1 uit Oldenzaal op het programma. Een wedstrijd die nog een rol speelde in het verloop van de eerste periode. Mocht ZVO een puntje pakken, dan is de tweede plek in de eerste periode veilig gesteld. Een zevenkoppige selectie stond vooraf op papier. Soepenberg revalideert nog altijd van een enkelblessure en Broek is het land ontvlucht voor wat wintersport.


Na een veel te vroege arrivé had ZVO alle tijd voor een warming-up. Toch werd er - zoals altijd - niet al te fanatiek gespeeld in de opwarming. Normaal zijn de Ommenaren dan vanaf het begin vaak scherp en dat was deze keer niet anders. Het was R. Biemans die na enkele minuten de bal hard in de korte hoek schoot, 0-1. Daarna kakte het wat in en begon ZVO te verslappen. Toch kreeg Jong Eagles weinig uitgespeelde mogelijkheden, al zorgde de diagonaal van achteruit nog wel eens voor gevaar. Mark stond echter op post. Tot het moment dat de blauwhemden begonnen te klungelen, waardoor de 1-1 op een presenteerblaadje werd aangeleverd. Daarna werd het voor beide teams lastiger om uitgespeelde kansen te krijgen. M. Biemans kreeg die uitgespeelde kans wel, deed eigenlijk alles goed, maar de keeper wist met wat geluk de bal te redden. ZVO bleef waakzaam voor de diagonale pass, maar af en toe werden er wel mogelijkheden weggegeven. Zo ook vlak voor rust, waarbij de thuisploeg de 2-1 wist te maken. Een pijnlijk moment, maar na rust liet ZVO zich niet uit het veld slaan.

In de tweede helft was het éénrichtingsverkeer naar het doel van Jong Eagles. Eagles werd af en toe in de counter gevaarlijk, maar vaak ging het daar mis in de eindpass. De gelijkmaker hing in de lucht, die kwam er ook via M. Biemans. Hij schoot de verdiende 2-2 via een vrije trap hard en laag binnen. ZVO bleef druk houden op de goal van Eagles, uit de kluts wist Bolks de uitploeg weer op voorsprong te zetten, 2-3. Er leek niets aan de hand, tot dat de scheidsrechter Bennemeer terug floot omdat hij zogenaamd de bal langer dan 4 seconden vast had. Waar de spelers van ZVO in eerste instantie dachten aan een handsbal, gaf de scheids aan dat de sluitpost de bal te lang vast hield. Dat de seconden bij ZVO sneller voorbij gingen zorgde er voor dat Eagles via die vrije trap de 3-3 wist te maken. Later werd er nog een vrije trap gegeven op randje cirkel, waarbij Ruben met bal en al de goal in werd geduwd. Zelfs de goal verschoof 2 meter naar achteren, maar de scheids vond dat het door de beugel kon. ZVO keek dus in enkele minuten tegen een onverdiende 4-3 achterstand aan. De uitploeg liet het koppie niet hangen en met een formidabele uitworp wist Bennemeer in de laatste minuut Horsman perfect te bereiken. Horsman knikte de bal vervolgens fantastisch de touwen in, 4-4. In de ultieme slotseconden kwam ZVO nog erg dicht bij de verdiende 4-5, maar R. Biemans slaagde er net niet in om de vrijstaande Horsman te bereiken.

Al met al een wedstrijd waarin ZVO karakter toont en zich niet laat tegenhouden door dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. De volgende wedstrijd staat voor 18 januari op het programma. Om 20.15 in Ommen is directe concurrent Ruurlo de tegenstander. 

 

Sponsoren