Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO 1 vergeet te scoren

Na een lange periode van inactiviteit mocht ZVO 1 weer eens thuis aantreden. Tegenstander van vanavond was Excelsior '31, altijd een geduchte tegenstander. Met het ontbreken van Ruben, Ramon en Erik was de bezetting verre van top. Mark Veneberg was echter bereid om mee te doen, waarvoor dank en ook de rentree van Marco was op deze 9e van november een feit. 

ZVO begon goed aan de wedstrijd en kreeg direct wat mogelijkheden op de openingstreffer. Ook Excelsior liet zich gelden en werd een paar keer gevaarlijk met een schot uit de tweede lijn, Bennemeer stond echter op post. Toen ZVO, na een misverstand over een beslissing van de scheids, met 2 tegen 1 kon uitbreken leek dan toch de openingstreffer in de maak. Helaas was de pass van Allard op Veneberg te doorzichtig, waardoor de verdediger van Excelsior kon voorkomen dat de keeper moest vissen. Rick kreeg vervolgens nog een kans, maar hij hakte de bal naast en ook Allard wist het net niet te vinden en volleyde de bal hard over. Het geluk was deze avond niet aanwezig voor de Ommenaren. Excelsior bleef ondertussen ook gevaarlijk, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers niet. Toen er bij ZVO in de verdediging even wat verwarring ontstond kreeg een speler van Excelsior de tijd en de ruimte om te schieten, 0-1. Omdat ZVO bleef verzaken in de afronding, was dit een verdiende tegentreffer. Voor rust slaagde ZVO er niet meer in om het doel te vinden. 

In de tweede helft had ZVO in het begin moeite om grote mogelijkheden creëren. Het baltempo lag te laag en ook was er te weinig beweging zonder bal. Het was dan ook Excelsior dat verdiend op 0-2 kwam via een afstandsschot. Later volgde zelfs nog de 0-3 door een schot dat precies tussen de palen paste. Vervolgens ging Bennemeer mee voetballen om nog op jacht te gaan naar doelpunten. Dit leverde al snel meer gevaar op. De keeper van Excelsior hield keer op keer zijn doel goed schoon. Toch kwam de 1-3 er wel, Horsman werd neergelegd in de zestien en Maarten wist de penalty te benutten. Bennemeer haalde vervolgens verwoestend uit, maar zijn schot belandde keihard op de paal. Ook Allard kreeg nog twee gigantische kansen, maar op wonderbaarlijke wijze wist hij twee keer te missen. Jasper had ook het geluk niet mee en schoot, terwijl de hoek open lag, ruim naast. Al met al was er in de slotfase veel meer te halen voor de Ommenaren, maar bleek scoren dit keer toch te moeilijk. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DZVV op het programma. 


Sponsoren