Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO 1 blijft meedoen voor periodetitel

Na de collectieve offday in Enschede kreeg ZVO 1 vrijdagavond om 19.15 de kans op revanche. Tegenstander van vanavond was LZV Kuypers Hair & Wellness 2. Door het ontbreken van Erik (voetblessure), Marco (knieblessure, maar heeft op training al weer mooie dingen laten zien) en Jasper (afwassen) stond er slechts 1 wissel op papier. Het was dus zaak om zuinig te voetballen. In gloednieuwe shirts stonden de Ommenaren aan de aftrap.

In een hypermoderne sporthal bracht ZVO het balletje voor het eerst aan het rollen. De blauwhemden kregen aardig veel tijd om te voetballen en konden op die manier het spel controleren. De bal werd aardig in de ploeg gehouden en er werd geduldig gewacht op een opening in de defensie van LZV. In de eerste minuten kwam het echter nog niet tot grote mogelijkheden. Ook LZV wist in de beginfase nog geen grote mogelijkheden te creëren. Uiteindelijk was het ZVO dat de openingstreffer op het bord zette. Na een eerste keer druk zetten kwam ZVO voor het eerst in echt kansrijke positie. Allard kreeg de tijd om met een puntertje de keeper in de korte hoek te passeren, 0-1. Een voortvarend begin voor ZVO. Zeker toen Ruben enkele minuten later al de 0-2 op het bord wist te zetten. LZV probeerde wel, maar de verdediging van de uitploeg bleek aardig taai. Hierdoor was het dan ook ZVO dat weer voor een doelpunt zorgde. Rick maakte zijn eerste treffer van het seizoen en schoot de uitploeg naar een grotere marge, 0-3.

Na rust werd het een ander verhaal. LZV werd wat gevaarlijker, begon wat meer te bewegen en hoger druk te zetten. ZVO had hier in eerste instantie geen antwoord op. Vlak na rust werd het dan ook al 1-3. De Ommenaren kregen nog genoeg mogelijkheden, maar het houtwerk stond – niet voor de eerste keer deze avond – in de weg. De thuisploeg had hier duidelijk minder last van en wist het netje wel te vinden, 2-3. De marge slonk, het was voor ZVO zaak om niet in paniek te raken. Dat gebeurde zeker niet toen Ruben met zijn chocoladebeen loepzuiver de bal in de verre hoek wist te plaatsen, 2-4. Het verzet van LZV bleek nog niet gebroken. ZVO had moeite om ver van de goal te blijven spelen, waardoor de 3-4 onafwendbaar werd. Na deze tegenvaller antwoordde ZVO op gepaste wijze. Met een ‘familiebal’ wist Rick bij de tweede paal niet te missen, 3-5. LZV begon een slotoffensief met een meevoetballende keeper. Ondanks het feit dat ZVO maar één wissel had, bleef de verdediging op de been. Vervolgens wist Maarten met een handig goaltje het verdict nog wat duidelijker te maken, 3-6.

ZVO heeft zich goed hersteld na de verliespartij van vorige week. Komende maandag staat er om 20.15 een belangrijke wedstrijd op het programma voor de eerste periodetitel. Mocht er gewonnen worden van directe concurrent ZVV Sparta, dan hebben de Ommenaren alles in eigen hand.

Sponsoren