Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO1 speelt zich definitief veilig

DZVV Fabri 1 - ZVO 1 (2-2)

Met nog twee wedstrijden op het programma leek het onwaarschijnlijk dat ZVO nog zou degraderen, maar desondanks moesten de Ommenaren toch nog één punt halen om definitief veilig te zijn. Dit moest gebeuren zonder Marco (knieblessure) en Jasper die belangrijkere dingen te doen had. De tegenstander van vandaag heeft in de laatste periode alles gewonnen en maakte daarmee nog kans op de periodetitel. Bij winst zou deze worden veilig gesteld, bij een ander resultaat waren ze afhankelijk van de resultaten van de concurrentie.

Rond 20.00 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. In een warme benauwde hal werd ZVO snel teruggedrongen, maar kreeg het via snelle omschakeling zelf ook goede mogelijkheden. Bennemeer hield de blauwhemden keer op keer op de been. Dit leverde ZVO vertrouwen op, waardoor de kansen groter werden. Erik werd al eens gevaarlijk bij de tweede paal en Ruben met een schot uit de tweede lijn, de keeper stond echter paraat om deze inzetten te keren. Halfweg de eerste helft brak Ruben de ban. Na een korte combinatie wist hij de bal laag langs de keeper te punteren, 0-1. ZVO kreeg tot de rust weinig grote kansen tegen en kreeg zelf ook nog mogelijkheden om verder uit te lopen. Dit gebeurde niet, waardoor er met een kleine voorsprong gerust kon worden.

Het gebeurde dit seizoen vaak dat ZVO slecht de rust uit kwam. En ook nu was dit het geval. De bal strandde echter op de paal, waardoor ZVO goed weg kwam. Later kregen de Ommenaren toch de gelijkmaker tegen, door balverlies werd ZVO in de omschakeling gepakt, 1-1. DZVV begon nu beter te spelen en zorgde er voor dat ZVO moeilijk aan aanvallen toe kwam. Toch kreeg Rick een grote mogelijkheid bij de tweede paal, maar hij kreeg de bal net onder zich, waardoor het niet lukte om te scoren. DZVV scoorde wel, met een harde vrije trap werd de stand op 2-1 gebracht. ZVO wist dat er één puntje gehaald moest worden om zonder zorgen de laatste wedstrijd te kunnen spelen, daarom ging Bennemeer vanaf zes minuten voor tijd mee voetballen. Dit leverde direct gevaarlijke momenten op, maar de keeper en verdediging van DZVV bleken taaie tegenstanders. Toch was het vlak voor tijd raak, met een aanval uit het boekje. Via alle schijven kwam Maarten uiteindelijk vrij in de as, doordat de keeper uit positie was gespeeld was het een koud kunstje om de bal over de doellijn te tikken, 2-2. In de laatste minuten was het voor ZVO nog even voor de pot hangen, maar er werd niet meer gescoord. ZVO speelde zich met een negende gelijkspel dus veilig in de Hoofdklasse G.

Sponsoren