Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO1 geeft voorsprong uit handen

Sparta Enschede 1 - ZVO 1 (7-4)

Na de winstpartij tegen Eibergen mocht ZVO vrijdag 6 maart koers zetten naar Enschede. Met een bijna voltallige selectie - alleen Jasper ontbrak - had ZVO de mogelijkheid om de degradatiezone voorlopig vaarwel te zeggen. Dan moest er wel gewonnen worden van Sparta Enschede, thuis werd hier nog 5-5 tegen gespeeld.

Rond 20.00 floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. ZVO begon opnieuw gedisciplineerd en zette druk op de momenten dat het moest. Het zorgde er voor dat Sparta in de beginfase nauwelijks gevaarlijk werd, ZVO werd al wel snel gevaarlijk door een goede onderschepping van Maarten. Hij speelde de bal naar Allard, die op zijn beurt Maarten bediende. Met een sleep achter het standbeen langs verdween de bal in de goal, 0-1 voor ZVO. ZVO zat op rozen en bleef druk zetten op de verdediging van Sparta. Het was Horsman die de ploeg op 0-2 zette met een harde punter. Niets aan het handje voor de Ommenaren, zo leek het althans. Na de 0-2 leek de scherpte te verdwijnen en kwam Sparta beter in het spel. Via een snelle uitbraak werd Mark gepasseerd en bracht Sparta de spanning weer volledig terug, 1-2. Niet snel daarna maakte Sparta uit een vrije trap ook de 2-2. De zaalvoetballers uit Enschede bepaalden nu het spel, dit leidde dan ook snel tot de 3-2 voorsprong, ook al ging de bal via 2 keer binnenkant paal het doel weer uit, de scheidsrechter telde hem wel. Het verzet leek gebroken en Sparta liep uit naar een 6-2 voorsprong.

ZVO deed daarna via Horsman en Marco nog wel wat terug, maar in de slotfase maakte Sparta de afstraffing compleet door de 7-4 nog op het scorebord te zetten. Volgende week maandag krijgt ZVO1 thuis een herkansing voor de drie punten.

Sponsoren