Zaalvoetbalvereniging Ommen

ZVO 1

ZVO1 maakt het nog spannend

ZVO 1 - Eibergen 1 (4-3)

Na enkele weken zonder competitie stond er 23 februari weer een belangrijke competitiewedstrijd op het spel. Een zogenaamde '6-punkte-spiel'. Ondanks het feit dat ZVO de laatste wedstrijden aardig op dreef was, moeten er nog altijd punten gepakt worden om boven de degradatiestreep te eindigen. Vandaag traden we aan met een voltallige negenkoppige selectie.

Om 20.15 floot de scheids voor de aftrap. ZVO begon behoudend en liet Eibergen in eerste instantie komen. De uitploeg kreeg op die manier ruimte om het spel te maken, ZVO loerde op een foutje om er dan met een counter uit te komen. Eibergen kreeg geen uitgelezen mogelijkheden, daarvoor stond ZVO compact genoeg. De Ommenaren kwamen er via verschillende counters wel aan te pas. Horsman kreeg een mogelijkheid, maar zijn schot werd op de doellijn gekeerd. Later was het Allard die op aangeven van Soepenberg de openingstreffer op het bord wist te zetten, 1-0. ZVO zat op rozen en ging op zoek naar meer. De tegenstander leek in de verste verte niet op de ploeg waar we uit tegen hadden gespeeld. Daar bepaalde Eibergen het spel, kregen ze kans op kans en waren ze agressiever dan ZVO. In de thuiswedstrijd was het in de eerste helft echter ZVO dat het spel dicteerde. Dit zorgde dan ook voor de tweede goal voor de thuisploeg. Marco wist via de zijkant door te breken en schoot vervolgens hard raak in de korte hoek, 2-0. Met een 2-0 voorsprong ging ZVO met een goed gevoel rusten. ZVO controleerde de eerste helft en leek op weg naar een driepunter.

In de tweede helft kreeg Eibergen toch meer mogelijkheden. Via een vrije trap die in de korte hoek verdween, maakte Eibergen de aansluitingstreffer. Weer kreeg ZVO vlak na rust een doelpunt tegen, zo maakte ZVO het zichzelf nog weer onnodig spannend. De blauwhemden kregen een uitgelezen kans om verder uit te lopen, toen een overtreding op Allard bestraft werd met geel. Een mannetje meer moest worden omgezet in een doelpunt voor ZVO. Dit leek te gaan lukken, alleen Soepenberg kwam net niet lekker uit met zijn passen, waardoor de spanning toch groot bleef. Eibergen voelde dat er nog wat te halen viel en ging meer naar voren drukken. Met de spits als aanspeelpunt wist ZVO hier over het algemeen goed onder uit te voetballen, ook kreeg ZVO kansen doordat er ruimte achter de verdediging lag. De beslissing werd geforceerd toen - zo leek het tenminste - Marco de 3-1 wist binnen te pingelen. Eibergen liet het koppie niet hangen en ging opnieuw op zoek naar de aansluitingstreffer. 2 minuten nadat Marco de 3-1 op het bord had gezet werd Bennemeer ook gepasseerd, 3-2. Opnieuw gaf ZVO de bonus van 2 weer veel te makkelijk uit handen. Daarna was het alweer Marco die scoorde. Met een soortgelijk doelpunt wist hij opnieuw de bal in het netje te krijgen, 4-2. Een zege kon ZVO nu toch niet meer ontgaan. Dit bleek ook tijdens het laatste fluitsignaal, Eibergen had het daarvoor nog wel spannend gemaakt met de 4-3, maar ZVO bleef op de been.

 

Sponsoren